Muhteşem proje

Aksu’ya çağ atlatacak proje önerisi, tarım sektörünün en tanınmış markalarından olan Bereket Fide’nin yöneticisi Mümin Şahin’den geldi.

04 Ocak 2016 Pazartesi 12:13
Muhteşem proje


BÜYÜK FIRSAT
Antalya ve ülke tarımının öncü firması Bereket Fide’nin sahibi ve Fide Üreticileri Birliği Başkanı Mümin Şahin, “Aksu Çayı ıslah projesi ile ortaya çıkan sağlı sollu 170 bin dönümlük alanda, büyük adalar halinde parselasyon yapılmalıdır ” dedi.

İSPANYA GİBİ
Bu bölgede yapılacak planlı tarım uygulaması ile seracılık ve meyveciliğin geliştirilmesini, daha sonra da Aksu Toptancı Hali’nin kurulmasını isteyen Mümin Şahin, İşte o zaman İspanya’nın Almeria şehri gibi oluruz” diye konuştu.

BU SAYIMIZDA ilçemizde faaliyet gösteren çok önemli bir firmanın sahibi ve yöneticisi Mümin Şahin’i konuk ediyoruz. Sadece Antalya tarımı için değil, ülke tarımı açısından çok önemli bir firma olan Bereket Fide’nin sahibi ve Fide Üreticileri Birliği Başkanı Mümin Şahin’le birlikteyiz. Sayın Şahin’e sorumuzu doğrudan yöneltiyoruz: “Aksu ekonomisi nasıl şaha kalkar?” İşte, sektörün deneyimli ismi Mümin Şahin’in sorumuza verdiği yanıt:
4 T’NİN ÖNEMİ
“Aksu’nun şaha kalkması için tarım, turizm, ticaret ve tarihin; yani dört T’nin birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca, başka bir kente zor nasip olacak bu zenginliklerin dördü birden bizde bulunuyor. Değerini bilmeliyiz. İlçemizin Kundu turizm bölgesini dikkate alırsak, turistik yapılaşmanın yeterince gerçekleştirildiğini görüyoruz. Yörede turizm sektöründen, hem esnaf olarak hem de turizm çalışanı olarak yararlanan vatandaşlarımız var.

ACİL ÇÖZÜMLER
Turizmin canlılığı ortada. Ama Aksu’nun acil olarak, imar probleminin çözülmesi gerekmektedir. Birinci konu budur. İnşaatın girmediği bir yer, ancak bu kadar gelişebilir. İkincisi de, Hükümetimiz çok güzel bir Aksu Çayı ıslah projesi yaptı. Kollarıyla ve yataklarıyla birlikte 120 kilometrelik bir çalışma bu. Ben o dönemde İl Genel Meclisi üyesiydim. Dolayısıyla yakinen bildiğim bir konudur. Gerçekten çok güzel bir projedir.
Bu projenin kenarındaki alanların da Aksu’ya kazanılması gerekiyor.
GÖRÜŞME YAPILSIN
Bu konunun Tarım Bakanlığı ve Büyükşehir’le konuşulması gerekiyor. Bunu çok kereler gündeme getirdim. Benim en önemli önerimdi. O bölgede 170 bin dönümlük alan taşkından korunduğu için tarıma kazandırıldı. O bölgenin çok iyi bir planlama ile meyvecilik ve seracılık açısından değerlendirilmesi gerekiyor. O bölgede, büyük adalar halinde parselasyonlar yapılmalı ve Aksu’nun toptancı hali de kurulmalıdır.
Aksu işte o zaman çağ atlamış olur. Adını sadece Türkiye değil, bütün dünya duyar. Aynı İspanya’nın Almeria Bölgesi gibi olur.
TARİHE GEÇECEK
Almeria şehri, İspanya’nın 550-600 bin dönümlük sera varlığının yüzde 70-80’ini barındıran bir yerdir. Örtü altı üretiminde dünyanın en önemli merkezlerinden biridir. Eğer, Aksu Çayı ıslah projesi ile ortaya çıkan bölgeler iyi değerlendirilirse, Aksu’nun Almeria gibi olması mümkündür. İyi bir planlama ile tarım sektörünün en büyük firmalarını ve ihracatçılarını Aksu’ya çekebilirsiniz. Bunu başaran siyasetçilerin ismi tarihe altın harflerle yazılır.”


 

Son Güncelleme: 04.01.2016 12:26
Anahtar Kelimeler:
Bereket FideMümin Şahin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.