Mucize Bitki Aksu’da

Diyabet hastalarına iyi gelen sıfır kalori ve sıfır protein içeren stevia (şekerotu) bitkisi Antalya da Aksu ilçemizde üretilmeye başlandı. 2018 yılında 60 dekar ile başlayan üretim alanı bu yıl 150 dekara yükselerek genişlemeye devam ediyor.

03 Temmuz 2019 Çarşamba 11:30
Mucize Bitki Aksu’da

Aksu ilçemizde şekerotu (stevia) üretim alanları artıyor.

Şekerotu bitkisi hasatından sonra bir takım işlemlere tabii tutulduktan sonra normal şekere kıyasla 400 kat daha fazla tatlandırıcı özelliğine sahiptir. Bu durum da diyabet hastaları açısından şekerotunu faydalı kılıyor. Şekerotu’nun faydaları yalnızca diyabet ile sınırlı değildir. Şeker otu; protein, demir, potasyum, magnezyum, sodyum, A vitamini, C vitamini ve birçok antioksidan içerir. Üstelik şeker otunun faydaları sağlıkla da kalmıyor güzelliğe de ulaşıyor.

Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce de stevia bitkisinin sıcak ve nem isteği sebebiyle Aksu ilçemizde rahatlıkla tarımının yapılacağı ve şekerotunun tek yıllık değil çok yıllık bir bitki olduğu belirtiliyor. Aksu ilçemizin şekerotu tarımı açısından son derece uygun olması sebebiyle bu bitkinin üretim alanlarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılması planlanıyor. Aksu ilçesi Antalya’nın önemli bir seracılık merkezi ama ürün deseninin genişletilmesi açısından şekerotu bitkisinin İlçe ürün yelpazesini genişleterek İlçe ekonomisine önemli katkılar sağlaması hedefleniyor. Ayrıca şekerotu bitkisinin fidelerinin Aksu ilçemizdeki fide üretim merkezlerinde üretilmesinin de İlçemiz için çok büyük bir şans olduğunu belirten yetkililer, yine ilçemizde bu otun sıvı hale getirilmesine yönelik yatırımların başladığını bildirdi.

Şeker otunun faydaları saymakla bitmiyor. Şeker otu yalnızca sağlığa değil güzelliğe de fayda sağlıyor. Şeker otu cildi besler, sıkılaştırır ve kırışıklıkları düzeltir. Dermatit etkisi sayesinde sivilce, akne, siyah nokta ve leke giderici etkiye sahiptir. Cilt bakımı için bir maske olarak da kullanılabilir. Şeker otu, bakterilerin yayılmasını engellediği için anti bakteriyel bir işlevde de kullanılabilir. Egzama ve deri iltihabı gibi deri koşullarında yararlı tropikal bir uygulama olarak da kullanılır. Şeker hastalığı(diyabet) tedavisinde yardımcı rol oynar. Yüksek tansiyon hastalarına iyi geldiği bilinmektedir. Kabızlık, depresyon ve asabiyete karşı iyi etkileri olduğu gözlemlenmiştir. Bağırsak ve mide florasını korur. Şeker otunun bir diğer faydası zayıflamanızı sağlamasıdır. Kalorisiz bir şekilde tatlı ihtiyacınızı karşılayacağınız için zayıflamanız kaçınılmaz olur. Şeker otunun faydaları arasında kilo almadan sigarayı bıraktırma özelliği de vardır. Nikotin isteğini azalttığından sigaradan uzaklaşmanızı sağlar.

Son Güncelleme: 03.07.2019 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.