Mermer ocağı isyanı!

Manavgat Beşkonak’ta 5 hektarlık alan için verilen mermer ocağı izni, bölge halkının tepkileri ve mücadelesi sonucu, geçtiğimiz Aralık ayında iptal ettirilmişti. Aynı bölgede bu kez 24 hektarlık alan için mermer ocağı izni verildi. ANTBEŞ-DER Başkanı Hakan Halim Okudan, 11 mahalle muhtarı ve 100 turizmci ile birlikte ocağa karşı mücadele başlattı.

11 Mart 2021 Perşembe 14:30
Mermer ocağı isyanı!

Antalya Beşkonaklılar Birlik ve Beraberlik Derneği (ANTBEŞ-DER) Başkanı Ziraat Mühendisi Hakan Halim Okudan, 11 mahallenin bulunduğu bölgede daha önce 4 hektar için verilen maden ocağı ruhsatını iptal ettirdiklerini, aynı firmanın bu kez 24 hektar alanda ocak açmaya hazırlandığını söyledi.

11 MAHALLE, OCAĞA KARŞI

Okudan, İMSA Mermer A.Ş. isimli firmanın Manavgat’a bağlı Beşkonak Bozyaka-Karadağ bölgesi, Karadağ Yangın Gözetleme Kulesi'ne 200 metre mesafede, 5 hektarlık bir alanda açmayı planladığı maden ocağını iptal ettirmelerine rağmen, 2018 yılında yapılan bir başvuru sonucu bu kez 24 hektarlık alanda ocak izni alarak çalışma başlattığını belirterek, “11 mahalle muhtarlığı, 105 rafting işletmesi ve dernek olarak mermer ocağına tamamen karşıyız. Bu ocağın açılmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz ” dedi

BEŞKONAK'TA TURİZM BİTER

Antalya’nın doğa turizmi açısından elde kalan son bölgenin Beşkonak olduğunu dile getiren Başkan Okudan, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Buraya açılacak mermer ocağı ile bölge doğal yapısını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Manavgat bölgesinin yüzölçümünün 3’te 2’sini karşılık gelen ve 11 mahalleden oluşan Beşkonak bölgesinin sivil toplum temsilcisi olarak, Antalya Valimiz Ersin Yazıcı bey ile yüz yüze görüşme talebimize son bir yıldır geri dönüş alamadık. Beşkonak bölge halkının rızasının olmadığı hiçbir proje hayata geçirilmemelidir. Bu ocağın kuruluş çalışmalarının devam etmesi halinde hem sosyal hem de idari kriz doğacağını yetkililere duyuruyorum. Eko turizm, alternatif turizm ve tarım turizmiyle ön plana çıkan bölgemizin, ülke ekonomisine katkısını da göz önünde bulundurularak sayın valimiz başta olmak üzere, parti il başkanları ve milletvekillerimizi Beşkonak’ın kaderini belirleyecek mermer ocağının önlenmesi adına göreve davet ediyorum”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.