Meis Tarım dualarla açıldı

İşletmeciliğini İsmail Horzun ve Mehmet İnci’nin yaptığı Meis Tarım, Macun Mahallesi İsmail Ogan Caddesinde dualar eşliğinde açıldı.

22 Mart 2023 Çarşamba 18:11
Meis Tarım dualarla açıldı

Açılışa Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Özel Kalem Müdürü Hasan Kızılkaya, Başkan yardımcısı Hakkı Coşkun, İyi Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal ve yönetimi, İyi Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akcan, İyi Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Gökhan Kaplan, İyi Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Ahmet Gülcü, İyi Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Harun Hor, DSP Aksu Belediye Meclis Üyesi Süleyman Özgür, Ak Parti Eski Belediye Meclis Üyesi Ercan Ak, Perge Otomotiv Sahibi Erkan Sarıtekeli, Has Metal  Ticaret İşletme Sahibi Hasan Satıcı, Yüksel Tohum Ali Yüksel, Ay Fide Hayati Özer, Lotus Tarım Tayfur Ardıç, Antema Tarım Serdar Ersoy ve Bahattin Aybar, Cifagro Müdürü Ahmet Dolaşık ve ekibi, Ekin Tarım Yetkililer, Dr. Tarsa Gübre Müdürü Mehmet Karyağdı ve Aksulu vatandaşlar katıldı.

“Yeni açılan her iş yeri bizi gururlandırıyor”

Açılış konuşmasını yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin şu ifadelere yer verdi: “Aksu’muz da yeni bir iş yeri açıldığı zaman hep gururlanıyoruz ve seviniyoruz. Aksu’muz esnaf çeşitliliği ile her türlü ihtiyacımızın karşılandığı ilçemiz olsun diyoruz. Önceliğimiz bölgemizde tarımdır. İkinci derecede turizm geliyor ama bizim için olmazsa olmazımız tarımdır. Onun için bu sektöre katılım sağlayan, destek sağlayan ne kadar işletmemiz varsa, ne kadar bu sektörde istihdam sağlayan varsa özellikle bu tür işletmeler lazım diyoruz. Yeni açılan iş yerimize hayırlı olsun temennilerinde bulunuyoruz.” 

Modern Tarım Uygulamaları

Sektöre 2015 yılında başladığını belirten İsmail Horzun, ”Yüksel Tohumda 4 yıl çalıştım. Bir yıl tohum firmasında, bir yılda başka bir bayide çalıştım. 8 yıldır sektörün içerisinde faaliyet gösteriyorum. Zirai ilaç, fide, tohum, gübre ve arazi danışmanlığı gibi faaliyet alanlarımız var. Biz genç yeni nesil olarak tarımı biraz daha ele almamız gerekiyor. Modern tarım uygulamalarına geçmemiz gerekiyor. Bu yüzden de yeniliklere açık bir şekilde son sistem tarım uygulamaları ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

Sektörel tecrübe

Sektörde ki tecrübelerini birleştirdiklerini kaydeden Mehmet İnci, “2010 yılından beri Canıtez Tarımda 13 yıl çalıştım. İsmail Horzun iş ortağımla beraber Meis Tarımı birlikte açtık. Sektörel tecrübelerimizi birleştirdik. Yıllardır tarım camiasının içerisindeyiz. Bu anlamda kendimize güveniyoruz. Çiftçilerimize en iyi şekilde sektör tecrübelerimiz ve bilgilerimizi aktaracağız” diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.03.2023 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.