Mahallemize özel kanun çıkması için uğraş veriyoruz

Fettahlı Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, Mahallelerinde uzun yıllardır kangren haline gelmiş sorunun özel bir yasayla çözüme kavuşacağını, tek ada ve parsel üzerinde bulunan 250 kullanıcının rahat bir nefes alması için bu dönem de uğraş vereceklerini söyledi.

13 Mart 2024 Çarşamba 14:19
Mahallemize özel kanun çıkması için uğraş veriyoruz

Haber Merkezi- 

Fettahlı Mahallesi mevcut mahalle muhtarı Ahmet Kaya 31 Mart seçimleri için yeniden aday olduğunu belirtti. Kaya, 5 yılda mahallenin vatandaşlardan gelen sorunlarını tamamen çözdüklerini bu dönemde aynı hızla devam etmek için yola çıktıklarını söyledi.

Sarı alan ve orman parseli konusunda 5 yıl mücadele verdiklerini kaydeden Fettahlı Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya, çözüme ulaşana kadar mücadele vereceklerini dile getirdi. Kaya, “Mahallemiz de bulunan sarı alan ve 128 dönümlük orman parseli yerimiz var. Sarı alan ölçüm çalışmalarını kadastrodan talep ederek ve orman parseliyle ilgili uzun yıllardır gelmiş olan sorunu orman parselinin telkini yaptırarak vatandaşların kullanım düzenine göre ölçtürdük. Ada parsel numarası ve kullanıcı tespitini yapmış bulunduk. En büyük sorunumuz bu ve bu durumu Ankara’da biliyor” dedi.

Cumhurbaşkanımıza da sorunumuzu ileteceğiz

Bir ada parsel numarası ve 586 dönüm içinde 250 kullanıcının mağduriyetini ifade eden Kaya, “Mahallemizde hisseli parseller var, bizim için şah damarı diyebileceğimiz bir konu. Bununla ilgili Mahalle muhtarı olarak; ilçe, il başkanlarımız, belediye başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız, milletvekillerimiz bu konuyla ilgili bilgilendirildi. Taleplerimiz oldu. Tapu Bölge Müdürü, Kadastro Bölge Müdürü, Tarım il ve ilçe Müdürümüz ve Kaymakamımız bu işin içerisine müdahil oldu toplantı tertip ettiler. Bizim o süreçte Antalya'da bulunan Binali Yıldırım Başbakanımızla yaptığımız görüşmelerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Tapu Genel Müdürümüzle görüştük. DSİ Genel Müdürümüzle görüştük, sorunumuzu nasıl aşabileceğimizle alakalı. Bu sorun maalesef bir kanun çıkmadıktan sonra çözüme kavuşmayacağı, önümüzün açılamayacağını bilerek bütün kapıları zorladık. Devam edeceğiz. Düştüğümüz işin peşini bırakmayız. Bu konuyla ilgili iki defa toplantı yaptık. Fettahlı Mahallesi’ne özel bir kanun çıkmadıktan sonra bu konu biraz zaman alacak. Gerekirse Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırarak sorunumuzu çözmeye devam edeceğiz. Bir ada parsel numarası verilmiş 586 dönüm alanın içinde 250 kullanıcının yer aldığı büyük bir alan” şeklinde konuştu.

Siyasilerin yardımıyla bu sorunu çözeceğiz

Kaya, “Biz bu hisseli parsellerin içinde rahat hareket edemiyoruz. Bunun içinde bir ada parsel numarası verilmiş içinde 250 kullanıcı var. Bütün işlemeler yapılmış koordinatları, çapları ve kullanıcının sınırları tamamen belirlenmiş ama tek ada parsel numarasının içinde olduğu için elimiz rahat değil. Bankadan kredi kullanacak olsak kullanamıyoruz. Ev yapacak olsak, yeterli sayıda ev var hisseli olduğu için yapamazsın ibaresi karşımıza çıkıyor. Hisse sahipleri satışlarını yapamıyor. Siyasilerimizle bu sorunu çözeceğiz” dedi.

Geçen beş yılda yaptıklarını anlatan Kaya şunları söyledi: “Vatandaşımız bize yetkiyi verdikten sonra ilk işimiz hizmetten ayrılmadık. Mezarlık içerisine lavabo, WC, abdesthane ve şadırvan yaptırdık. Mahallemizin içine Süleyman Ertan rahmetli oğlunun ismini vereceği bir okulun yapılmasına vesile olduk ve Aksu Anadolu lisesinin şubesi olarak mahallemize kazandırdık. Mahallemizin belli başlı açılamamış yol sorunları vardı. Bu konuyu herkesi memnun edecek şekilde 1300 metre yol açtık asfaltımızı döktük. Mahallemizin ana şebeke hatlarıyla ilgili ASAT Genel Müdürlüğüyle yaptığımız dirsek temaslı çalışmamızda mahallemizin bütün ana şebeke su borularının tamamını değiştirdik. Suyun çıkmadığı yerlerde yine ASAT’la kuyu açtıracak basınçlarımızı artırdık. 11 km asfalt döktük beş yılda. Tarım mahallesi olduğumuz için hizmete çok ihtiyacı var. Kapalı pazar ihtiyacını belediyemizin büyük desteğiyle mahallemize kazandırdık. Fettahlı mahallemizin bilinirliği artırmak için her iki girişe de levhalarımızı taktırdık. Camimizin boyası lojmanın yenilenmesini sağladık” dedi.

İlk beş senemiz verimli geçti

Birinci dönemde mevcut sorunları çözüme kavuşturduklarını belirten Kaya, “Bu dönem mahalle halkımız bizi tercih ederse asfalt ihtiyaçlarımız hala devam ediyor, yoğun sera bölgesinde olduğumuzdan yağmur suları asfaltlara zarar veriyor. Sıcak asfaltla yenilemeye gideceğiz. Belediyemizle ortaklaşa hareket edeceğiz. Gençlerin halı saha talepleri var onu yerine getireceğiz. Aile sağlık merkezi düşündük nüfusumuz az olduğu için şu an bunu bekletiyoruz. Nüfus artınca o projemizi de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Mahallemize ülkenin her yanından yerleşmek isteyenler var

Kaya, “5 yıllık süreçte sorun ve şikâyet iletildiğinde yıldırım hızıyla yetiştik. İmar en büyük sorunumuz. Isparta yolu mahallemizi ikiye bölüyor. Her iki tarafta da arazimiz var. Ana yol cepheleri imara açılsa ülke genelinde talepler var. Projeler ve teklifler geliyor. İmar açıldığı an ciddi anlamda vizyon projelerle güzelleşecek. Şunu diyorum ki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz merkeze çok yakın bir mahalleyiz. Her açıdan kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Her şeye bir adım uzağız. İnsanlar da bize bir telefon kadar yakın. Gece gündüz 7/24 ulaşabilmekteler” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.