Liseliler NASA'da

BİLFEN Antalya Liseleri öğrencileri, bilimsel araştırmaları yerinde gözlemlemek için NASA'ya gitti. Yenilenen 'ISS 3-Day Camp Programı' kapsamında NASA'da eğitim alan liseliler, her yıl geleneksel olarak gittikleri NASA deneyimlerine bir yenisini ekledi.

13 Aralık 2019 Cuma 14:19
Liseliler NASA'da

ANTALYA, (DHA) 

ABD'nin New York ve Florida eyaletlerini kapsayan geziye katılan bir grup öğrenci, yoğun eğitim programının yanı sıra, keyifli etkinliklere de katılma fırsatı yakaladı. Yenilenen 'ISS 3 - Day Camp Programı' kapsamında NASA'da üç günlük akademik eğitim alan öğrenciler, simülatör yardımıyla astronotların dünyasına giriş yapıp Mars'ta üstlendikleri farklı görevleri tamamladı. Mars'ta yaşamın ayrıntılarını deneyimleyen öğrenciler, VR gözlüklerle Mars'ın etrafında oluşturulması düşünülen araştırma istasyonunun tamirini yaptı. Mars üzerindeki şartların oluşturulduğu laboratuvarlarda bitki yetiştirme ve analiz etme gibi birçok görevi de başarıyla tamamlayan gençler, üç gün boyunca Mars'ta yaşamı deneyimleyip aynı uzay aracı ile Dünya'ya döndü.

IFLY DENEYİMİ

Orlando'da bulunan IFLY'ın benzersiz dikey rüzgâr tüneli ortamına da giren öğrenciler, interaktif STEM sunumuna da katılma şansı yakaladı. Öğrenciler rüzgâr tünelinde hava direncinin bağlı olduğu değişkenleri deneyerek öğrenip uçuş güvenliği eğitimi de alma fırsatı buldu. Öğrenciler, yoğun geçen bilimsel gezilerin yanında, müze ve parkları da gezme fırsatı elde etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.