Kursiyer deprem temalı eseriyle duygulandırdı

Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi’nde (KONSEM) bahar dönemi kurslarında seramik branşında eğitim alan bir kursiyerin yaptığı ‘deprem temalı’ eser görenleri duygulandırdı.

14 Nisan 2023 Cuma 17:47
Kursiyer deprem temalı eseriyle duygulandırdı

ANTALYA (İHA) -
KONSEM'in bünyesinde her yıl açtığı ücretsiz kurslardan binlerce vatandaş faydalanıyor. Devam eden 2023 bahar dönemi kurslarında da yaklaşık 2 bin 500 kursiyer eğitim görüyor. 30 farklı branşta 133 kursta eğitim verilirken kursiyerler, kendini geliştirmek istedikleri branşta eğitim görüyor. Daha çok ev hanımı ve emekli vatandaşların yoğun olarak ilgi gösterdiği kurslar, katılımcıların hobilerini gerçekleştirmesine ve yeni meslekler edinmesine olanak sağlıyor.
Yabancı dilden yağlı boyaya, manikürden el işi sanatlarına birçok alanda devam eden kurslardan seramik branşında eğitim alan Naile Sonay Demir, el emeğiyle ürettiği ‘deprem felaketi’ temalı eseriyle dikkat çekti. Deprem felaketinin kendisini çok etkilediğini ifade eden Demir, ‘’Arkadaşlarım bunun çok acı bir şey olduğunu ve yapmamam gerektiğini söylese de, depremi unutturmamak ve dikkat çekmek adına bunu yaptım’’ dedi.
"Göz yaşlarını tutamadı"
Eserinin üzerine depremin gerçekleştiği saati ve etkili olduğu illerin ismini de yazdığını aktaran kursiyer Naile Sonay Demir, ‘’Yaşamını yitiren bir bebeğin tabutunu yaptım. Deprem bölgesinde sembolleşen bir köpeği yaptım. Yıkılan evleri ve etrafa saçılan eşyaları resmettim’’ şeklinde konuştu. Deprem temalı eserinin yapım sürecini aktarırken göz yaşlarına hakim olamayan Demir, ‘’Allah kimseye böyle bir acıyı yaşatmasın. Orada evler yıkıldı, burada da bizler yıkıldık ama unutmadık biz onları’’ dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.