Kundu Taksi Kooperatifine Hasan Korkmaz yeniden seçildi

Kundu Taksi Kooperatifi’nin genel kurulu yapıldı. Orkun Özkan ve Hasan Korkmaz’ın aday olduğu seçimde mevcut başkan Hasan Korkmaz, seçimin galibi oldu. Böylelikle Korkmaz 6’ıncı kez seçilmiş oldu.

07 Mart 2023 Salı 16:47
Kundu Taksi Kooperatifine Hasan Korkmaz yeniden seçildi

Kundu Taksi Kooperatifi genel kurula gitti. 2 adayın yarıştığı genel kuruldu, mevcut başkan Hasan Korkmaz, üyelerin desteğiyle tekrar durak başkanı seçildi. 110 üyenin oy kullandığı genel kurulda Korkmaz 57 üyenin desteğini alırken, rakibi Orkun Özen’de 53 oyda kaldı. Genel kurula, Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, BBP Aksu İlçe Başkanı İsmail Metin, İyi Parti Aksu ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ramazan Özen, İyi Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akcan, MHP Aksu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kemal Kara, Kemerağzı Taksi Durak Başkanı Muammer Eski, Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz ve yönetimi, Kundu Akkapark Mağaza Müdürü Deniz Bilici, Taksi durak başkanları katıldı.  Sezon açılış duasının ardından genel kurula geçildi.

Seçim sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Korkmaz, şunları söyledi: “Bizi tekrar bu göreve layık gören üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah en iyi şekilde hizmetimizi yapmaya devam edeceğiz. 110 üye oy kullandı. 57 oy bize verildi 53 oy karşı taraf aldı” dedi.

Seçimler ve genel kurulların demokratik bir yarış olduğunu belirten Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, “Bizde bir yıl önce odada seçimimizi yaptık. Üyelerimizin çoğunluğunun teveccühü ile göreve geldik. Durak olarak sizlere verdiğimiz sözler vardı. Bir yıl içerisinde yapabildiğimiz şeyler oldu. Yapamadıklarımız oldu. Özellikle bir yıldır. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin bey ve başkan yardımcılarıyla bir yere taşınmayla ilgili bir mücadele veriyoruz. Orman milli emlak bir sıkıntısı vardı daha çözülmedi. Onu bekliyoruz. Çözüme kavuşmuş olsaydı. Yeni yerimize sabit bir şekilde yapılmış olacaktı. Siz Belediye olarak yapabildiğinizi yapın yapabildiğinizden sonrasını biz yapacağız diye konuştuk. Ama oradaki arsayla ilgili yasal prosedürün tamamlanması bekleniliyor.  Araba sözü vermiştik. Arabanızı aldık arkadaşlar biraz gecikmeli oldu. Seçim sürecinde Kundu ve Kemeağzı taksiye birer tane araba sözü vermiştik. Onları aldık ve teslimini yaptık. Kooperatifin işleri için kullanın diye sizlere tahsis ettik arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Alkan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek Başkanımızla bir toplantı gerçekleştirdik. Merkez şoförler odası biz şahsımız ve ilçe şoförler odaları başkanları ile birlikte taksimetre zammı ve sezon açılışı öncesi denetimlerle ilgili Alanya’dan Gazipaşa kadar bütün turizme hitap eden ilçelerin en büyük sıkıntısı birinci denetim ikinci de fiyat tarifesiydi. Dün de fiyat tarifeleri üzerinde anlaştık. Eğer bir aksilik olmazsa 8 martta UKAME genel kurulumuzda 15 marttan geçerli olmak üzere diye konuşuldu. 8 Marttaki genel kurulumuzda da taksimetre fiyat tarifemizi almış olacağız. Önümüzdeki hafta içerinde de belediye bir ekip kuracak Serik, Manavgat, Antalya Merkezde, Kemer, Alanya’da ve Gazipaşa, Finike civarında zabıtadan oluşan polis destekli ve ilgili meslek odası destekli ekip kurarak denetimlerimize başlayacağız. Bizde önümüzdeki hafta Ulaştırma Bölge Müdürlüğünü dahil edebilirsek bu işin içerisine biliyorsunuz denetimlerde en fazla maddi cezayı Ulaştırma Bakanlığı ve Bölge müdürlüğü yazıyor. Maddi açıdan zabıta ve polisin yazdığı cezalar kısıtlıdır. Caydırıcı cezayı en çok da Ulaştırma Bakanlığı yazabiliyor. Gerekli görüşmelerin tamamlanıp ilanların gelmesiyle birlikte ayın 20’ sinde sezonumuz açılıyor. Bizde oda olarak gerekli denetimlerimizi ve çalışmalarımızı sıklaştıracağız. Birlik beraberlik içerisinde kazasız ve belasız bir sezon geçiririz diye ümit ediyorum” diye belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.