Korkuteli'ne doğalgaz ihalesi tamamlandı

AK PARTİ Korkuteli İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, doğalgaz ihalesinin tamamlandığını belirterek, "Bir ay içinde sözleşme imzalanırsa 480 gün içinde bu iş tamamlanacak" dedi.

15 Ağustos 2020 Cumartesi 14:44
Korkuteli'ne doğalgaz ihalesi tamamlandı

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, düzenlediği basın toplantında açıklamalarda bulundu. Sancaktar, "Perşembe günü doğalgaz yapım ihalesi gerçekleşti. İhaleye yoğun bir katılım sağlanmış, ihaleye 9 firma teklif vermiş. Şimdi ihale tamamlandı ve teklifler değerlendirildikten sonra netleşecek. Daha önce de söylediğimiz gibi bugün doğalgazın haklı gururunu yaşıyoruz. İlçemizin doğalgazdan sonraki görüntüsü ve doğalgazdan sonra duracağı yer çok farklı olarak. Hem ekonomik anlamda hem kültürel anlamda hem de diğer etkinliklerle birlikte ilçemiz farklı yerlerde yer bulacaktır" dedi.



Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili de bilgi veren Başkan Sancaktar, "Bir ay içinde sözleşme imzalanırsa 480 gün içinde bu iş tamamlanacak. Süreçle ilgili hızlandırılması gereken bir nokta var. Bu BOTAŞ ayağı, ana borunun Kızılkaya'dan Korkuteli'ne gelmesi için olan, 480 gün sonra ilçemize gelecek. Normalde bu süreç geldikten sonra Enerya devreye giriyor. Biz Enerya yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde Bakan Beyin de vereceği destekle birlikte bu süreci ne kadar öne çekebilirsek, doğalgaz borusu ilçemize geldiğinde bir yerlere döşenmeye başlarsa, bizim için haklı bir gurur olacak. İlçede farklı yerlere çektiler. İnşallah bunun kaz mı, gaz mı, doğalgaz mı olduğu geldiğinde hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.