Köpek itlafına suç duyurusu

Kepez İlçesi Beşkonak Mahallesi 4437'nci Sokak'ta biri gözleri görmeyen, diğeri de ayakları sakat ve 5 yavrusu olan iki köpeğin tüfekle zehirli iğneler atılarak itlaf edilmesi, hayvan severleri ayağa kaldırdı.

25 Eylül 2013 Çarşamba 10:00
Köpek itlafına suç duyurusu
Yavru köpekler ise olay yerine gelen hayvanseverler Belgin Akdoğan ile Ezgi Nur Özer'in üzerlerine kapanması sonucu itlaf ekibine hedef olmaktan kurtarıldı.

OLAY YERİNDE DELİL TOPLANDI
Olay yerinde delil toplayan Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal, görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Veterinerlik Servisi Sorumlusu Beyhan Ertürk hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Güvenlik kamerası görüntüleri ve şırıngalar da delil olarak sunuldu.

1 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ
Dernek başkanı Jale Ünsal, yaptığı suç duyurusunda sorumlu kişilerin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasası'nın 6'ncı maddesi gereğince 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını, ayrıca haklarında kamu davası açılmasını talep etti. Ünsal, İçişleri Bakanlığı'nca belediyelere gönderilen 'kısırlaştır-aşılat-yaşat' talimatını da hatırlattı.

HAYVAN SEVMEYENDEN İHBAR
Jale Ünsal, kullanılmayan ahşap bir evde yaşayan sahipsiz köpeklerden rahatsızlık duyan mahalle sakinlerinden bir kadının belediyeye ihbarda bulunduğunu, birkaç dakika sonra da itlaf ekibinin zehirli iğne atan tüfekleriyle birlikte olay yerine geldiğini belirtti. Ünsal, gelişmeleri şöyle özetledi;

"Derneğimize ihbar geldiğinde çok geç olmuştu. İki köpek, itlaf edildikleri yerde bırakılmış. Üzerlerinde zehirli şırıngalar halen duruyordu. Görgü tanıkları ne yazık ki engelleyememiş. Tüfekli görevliler, 'emir böyle' demişler. Çevredeki bir güvenlik kamerasının görüntüsünde, belediyenin resmi plakalı aracından tüfekli görevlilerin indiği, bahçeye girip köpekleri itlaf ettikleri, mahalle sakinleriyle de bir süre tartıştıkları tespit edildi." 

Son Güncelleme: 25.09.2013 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.