Koca dayağından dağa kaçtı

Antalya'nın Elmalı İlçesi'ne bağlı Göltarla Köyü'nde kocası 36 yaşındaki Raşit Özdemir'den şiddet gören ve bunun üzerine evini terk eden 2 çocuk annesi Merve Özdemir, 3 gün sonra dağda bir ağacın altında bitkin bir halde bulundu.

04 Eylül 2013 Çarşamba 17:50
Koca dayağından dağa kaçtı

Göltarla Köyü'nde oturan 26 yaşındaki Merve Özdemir, 29 Ağustos Perşembe günü eşinden şiddet gördükten sonra saat 14.30 sıralarında evden ayrıldı. Özdemir'in dönmemesi üzerine yakınları, jandarma ekiplerine başvurdu. Elmalı Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, ihbar üzerine ilk olarak kadının yaşadığı eve gitti. Jandarma ekiplerini karşısında gören Raşit Özdemir, 6 yaşındaki oğlu Umutcan ve 5 yaşındaki kızı Yasemin'i av tüfeğiyle rehin aldı. Jandarma ekipleri Raşit Özdemir'i ikna ederek çocukları kurtardı. Gözaltına alınan Özdemir, ifadesinin ardından sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

Çocukların kurtarılmasının ardından Merve Özdemir'in aranmasına başlandı. Köy ve yakınlarındaki aramalardan sonuç alamayan jandarma, dağ ve ormanlık alana yoğunlaştı. Özdemir, iz takip köpeklerinin katıldığı arama çalışmaları sonucu 1 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde köye 2 kilometre uzaklıktaki Tekkatran Mevkii'ndeki bir ağacın altında bitkin halde yatarken bulundu. Jandarma ekiplerinin su ve yiyecek verdikten sonra köye getirdiği kadın, çocuklarıyla kucaklaştı.

Eşinden sürekli şiddet gördüğünü belirten Merve Özdemir, olay günü de şidddet gördükten sonra evi terk ettiğini söyledi. Özdemir, "Gözüm kararmış, ne yaptığımı bilmiyorum. Üç gün dağda kaldım. Hiçbir şey yemedim. Çok susadım. Çiğ düşen yapraklardaki sularla dudaklarımı ıslatıyordum. Bir ağacın altında baygınlık geçirmişim. Kendime geldiğimde jandarmalar yüzümü yıkıyordu" dedi.

Ailesinin evine dönen Merve Özdemir, eşinden boşanmak ve çocuklarıyla yaşamak istediğini söyledi.

Son Güncelleme: 04.09.2013 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.