Kepez'de 'Filenin Sultanları' seçiliyor

KEPEZ Belediyesi, futbol ve basketboldan sonra ilçedeki okullarda voleybol branşında da yetenek taraması başlattı.

05 Mayıs 2016 Perşembe 12:42
Kepez'de 'Filenin Sultanları' seçiliyor
Kepez Belediyesi, ilçedeki 61 ilk kademe okulunda yetenek taraması başlattı. 4, 5 ve 6. sınıflara yönelik gerçekleştirdiği yetenek taramalarından yüzlerce çocuk, spor alt yapısına kazandırılacak. Voleybol yetenek taraması sadece kız öğrencileri kapsıyor. Kepez Belediyespor Kulübü, organize ettiği çalışmayla ulusal ve yerel liglerde önemli başarılara imza atan voleybol takımlarının alt yapısına, voleybolda yetenek vaat eden kız öğrencileri kazandırmayı amaçlıyor.



600 ÖĞRENCİ SEÇİLECEK 



Çocukları sokağın kötü alışkanlıklarından uzak tutmayı da amaçlayan yetenek taraması, voleybol antrenörleri tarafından şu ana kadar 50 okulda tamamlandı. 10 bine yakın öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği taramada, 600 kız öğrenci seçilecek. Seçilen öğrencilere Turgut Özal Spor Salonu'nda voleybol eğitimiyle birlikte, değerler eğitimi de verilecek. Yine öğrenciler için kültürel, sosyal etkinlikler de düzenlenecek.



TÜTÜNCÜ TARAMAYI SEYRETTİ



Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mobil İlkokulu ve Ortaokulu'ndaki voleybol yetenek taramasını izledi. Tütüncü'ye, yetenek taraması sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, belediye meclis üyeleri de eşlik etti. Tütüncü, sohbet ettiği antrenörlere ve yetenek taramasına katılan öğrencilere başarılar diledi.



Başkan Tütüncü, çocukları spor alt yapısına kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. "Yetenek taramasındaki gerçek hedefimiz kaliteli insanlar yetiştirmek ve güzel bir nesil yetiştirmektir" diyen Tütüncü, "Yine sokağın kötü alışkanlıklarından uzak bir nesil yetiştirmek arzusundayız. Bunlarla birlikte yeteneği olan çocuklarımızı da sporun alt yapısına kazandırmak istiyoruz. Kepez artık çok güzel bir spor ilçesi haline geldi. Hem amatör spora yaptığı katkıyla hem de spor alt yapısına kazandırdığı yetenek taraması gibi projelerle, uygulanan eğitim programlarıyla spor ilçesi haline geldik" dedi. Başkan Tütüncü, ziyaretin ardından çocuklarla fotoğraf da çektirdi.



54 BİN ÖĞRENCİ TARANDI 



Yetenek taraması projesi kapsamında erkeklere yönelik futbol seçmelerinde 2 yılda 31 bin öğrenciyi tarandı ve 1700'ü futbol alt yapısına kazandırıldı. Basketbolda karma olarak yapılan yetenek taramasında ise 13 bin öğrenci arasından 804 öğrenci seçildi. Voleybol da ise 10 bin kız öğrenciyi kapsayan taramada 600 öğrenci voleybol alt yapısına kazandırılacak.



Son Güncelleme: 05.05.2016 12:44
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kepez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.