Kaş'ta eko okul toplantısı

TÜRKİYE Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) tarafından yürütülen okul öncesi, ilk ve ortaokullarda yürütülen Uluslararası Eko Okul Programı toplantısı, eko okulların fazlalaştığı Antalya'nın Kaş ilçesinde yapıldı.

25 Şubat 2020 Salı 12:35
Kaş'ta eko okul toplantısı

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)-

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TURÇEV tarafından yürütülen Eko Okullar toplantısı, TURÇEV Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy'un başkanlığında Kaş Setur Marina'da yapıldı. Toplantıya AKUT Kaş Sorumlusu Bircan Tolunay, İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Bihter Kaya, Kaş'ta eğitim öğretim yapan eko okul olan Çayköy Ortaokulu, Durmuş- Gülser Gedikoğlu İlkokulu, Kasaba Şehit Yusuf Polat İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Üzümlü Ortaokulu ve Demre'de eğitim öğretim yapan Hacımusaoğlu Ana Okulu koordinatör öğretmenleri ve Kaş Mavi Bayrak sorumlusu katıldı.


 

Toplantıda Kaş ve Demre'deki eko okulların temsilcilerinin görüş ve önerileri ele alındı. Atık yönetimi, belediyelerin bu konudaki çalışmalarının durumu, yerel yönetimlerden beklentiler, kurum ve kuruluşlarla işbirliği, eko okulların birlikte gerçekleştirebileceği etkinlikler ve eko okulların artmasına yönelik hangi çalışmaların yapılabileceği konuları ele alındı.


 

TURÇEV İl Koordinatörü Lokman Atasoy, son olarak Antalya Valiliği, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile TURÇEV arasında yapılan Eko Okullar Eğitim Projesi hakkında bilgi verdi. Lokman Atasoy, "Mart ayı sonunda gerçekleştireceğimiz 2 günlük eğitim programına eko okul koordinatörleri öğretmenler, il ve ilçe milli eğitim müdürleri de katılacak. Eğitimde uzmanlarımız, katılımcılara teorik ve uygulamalı çevre eğitimi verecek. Bu eğitim ilk kez Antalya'da başlatılacak. Buradan Türkiye'ye yayılacak. Bu programın ardından çevre ile ilgili teknik geziler, doğa yürüyüşleri ve uygulamalı doğa eğitimleri verilecek. Antalya eko okullar sıralamasında 108 okul ile İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci sıraya yükseldi. Kaş'ta da programa yoğun ilgi duyulmaya başladı. Hedefimiz bu okulların sayısını artırmak. Bu proje TURÇEV'in Türkiye'de yürüttüğü beş projeden biri" dedi.


 

Toplantının ardından katılımcılar Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, Kaş Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kaş Belediyesi'nde ilgili birimleri de ziyaret etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.