Karaçay'da rafting turu

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'ndeki Karaçay'da sıcaklığı 13- 14 dereceyi bulan suda turistlere şişme botlarla rafting turu düzenleniyor.

20 Ağustos 2016 Cumartesi 12:11
Karaçay'da rafting turu
 Turistler yoğun ilgi gösterdikleri şişme botlu raftingde hem serinliyor hem eğleniyor.



Kaş ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi sınırlarında kalan Saklıkent'in su kaynağı Karaçay'da düzenlenen rafting aktivitesi yerli ve yabancı tatilcilerin ilgisini çekiyor. Raftinge katılacak turistlere önce rehberler tarafından parkur, raftingin nasıl yapılacağı, botun nasıl kullanılacağı hakkında bilgi veriliyor. 7 yaşından itibaren sağlıklı olan herkesin yapabildiği rafting aktivitesi can yelekleri ve kaskların takılmasıyla başlıyor. Daha sonra Karaçay'ın kenarına inenler bireysel ya da 2'şer, 3'erli şişme bota binerek suya açılıyor. Hızla akan Karaçay'ın sıcaklığı 13- 14 derecelik suyunda kürek çeken yerli ve yabancı tatilcilerin eğlenceli dakikaları da böyle başlıyor.



Karaçay'daki rafting yaklaşık 5 kilometre ve 45 dakika kadar sürüyor. Şişme botla yapılan rafting ilginç görüntülere de sahne oluyor. Yolculuğun sonunda görevliler hızla akan suda tatilcileri bitiş noktasında yakalayarak kıyıya alıyor. Şişme botları, kaskları ve can yeleklerini görevlilere teslim eden tatilciler daha sonra Saklıkent'e geçerek, ciplere biniyor. Bu andan itibaren cipler arasında su savaşı yapıyorlar. 



Tura katılan Zafer Durmuş, "İlk defa geldim. Sıcak havada rafting yapmak çok eğlenceli. Su insanın vücudunu serinletiyor. Güzeldi, heyecanlıydı" dedi.



Tur rehberi İhsan Yalçın ise "Nehir rehberiyim. Burada insanları eğlendiriyoruz. Rafting yatırıyoruz. Çok güzel vakit geçiriyorlar. Burada yaptıkları sporla evlerine mutlu bir şekilde dönüyorlar" diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.08.2016 12:12
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.