"Karaçalı’da da tapular dağıtılacak"

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Atatürk, Altıntaş, Pınarlı Mahallelerinden sonra Karaçalı bölgesinin de mülkiyet sorunun çözüldüğünün altını çizerek, “Nerdeyse yüz yıla yakın yaşanan bir sorunu daha çözdük. Vatandaşlarımızın tapularını almaları an meselesi. Aksu’da mülkiyetle ilgili sıkıntı bırakmadık” dedi.

10 Ocak 2024 Çarşamba 15:57
"Karaçalı’da da tapular dağıtılacak"

Verdiğimiz sözleri tuttuk
Aksu’da yılların kanayan mülkiyet sorunları çözüldü. İlk Atatürk Mahallesi’nde çözüme kavuşan daha sonra Altıntaş olmak üzere, Pınarlı, Cihadiye ve Çamköy mahallerinde yılların kanayan yarası olan mülkiyet sorunları çözülürken, şimdide bir asra yakın baş gösteren Karaçalı Bölgesi’nin mülkiyet sorunu çözüldü. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik. Aksu’nun kangren olmuş, çözülemez denen mülkiyet sorunlarını şükürler olsun ki çözdük. Bu çalışmaları yaparken en önemlisi vatandaşımızı üzemedik” dedi.


Tapuları dağıtacağız
Mülkiyet sorunlarını çözerken büyük mücadeleler sarf ettiklerini de belirten Şahin, “Yaptığımız tüm işlerde olduğu gibi, bu sorunun çözümünde de vatandaşımızı üzmemenin peşindeyiz. Bölgenin nerdeyse 100 yıla yakın bir sorunu. Yeri belediye olarak üzerimize aldık. Bu işlemler için ilgili bakanlık onaylarının hepsi alındı. Şu an fiyat belirleme komisyonumuz da hazır. Bölgesel olarak tespitlerimizi yapıyoruz. Tespitlerimiz encümene getireceğiz. Vatandaşımızı zora sokmayacak bir fiyat belirledikten sonra Ankara’ya gideceğiz. Ankara’da bir an evvel olur alıp döneceğiz inşallah. Ondan sonra tapuları dağıtacağız” şeklinde açıklamalar da bulundu.

Vatandaşımıza hayırlı olsun
Pınarlı bölgesinin mülkiyet sorunu çözüldükten sonra fiyat belirleme komisyonun da yer alan komisyon üyelerinin de şu an kurulan komisyona yer aldıklarını kaydeden Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Çalışmamızı en geç iki hafta içerisinde bitireceğiz. Amacımız bir an evvel hak sahiplerine haklarını vermek. 10 yıldır aynı belediyecilik anlayışımızı sürdürtüyoruz. Anlayışımız vatandaşımızın memnuniyeti. Karaçalı 100 yıl önce köy olarak kurulduğundan beri bu sorun mevcut. Şimdiye kadar bu sorun çözülmemiş. Ama bize nasip oldu, biz çözdük. Diğer bölgelerden olduğu gibi bu bölgenin de mülkiyet sorununu biz çözdük. Milletvekillerimiz, teşkilat mensuplarımızla bir bütün olduk, sorunu çözdük. Vatandaşımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Son Güncelleme: 10.01.2024 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.