Kadınların su çilesi!

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde dört yıldan beri musluktan su akmaması nedeniyle sürekli bidonlarla su taşımak zorunda kalan kadınlar isyan etti.

17 Eylül 2013 Salı 15:18
Kadınların su çilesi!
D-400 Antalya-Mersin Karayolu kenarında kurulu, Beyrebucak Köyü'ne bağlı yaklaşık 25 haneli Karaçevlik Mahallesi sakinleri, her gün bidonlarla evlerine su taşıyor. Karayolunun diğer tarafında kuyusu bulunan bir komşularından suyu alan kadınlar, şehirlerarası yoldan karşıya geçerken hayatlarını da tehlikeye atıyor. Hayvanlarını suladıkları kuyu suyunu evlerinde kendilerinin de içtiğini belirten Rukiye Çelik, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Keçilerimiz var, komşularımızın ineği var. Onlar da buradan su içiyor, biz de. 4 yıldır bu şekilde suyumuzu temin ediyoruz. Yolu geçerek sırtımızda, el arabasında suyu evimize taşıyoruz. Yaz aylarında hava sıcak olduğu için su ihtiyacı daha fazla oluyor. Sıcakla su taşımak daha da zor."

20- 25 HANEDE SU YOK
Yağmurlar başladığında suyun kirlendiğini, çocukların sürekli hastalandığını dile getiren Rukiye Çelik şöyle devam etti:

"Yaklaşık 20-25 hanenin çeşmesinde su akmıyor. 60- 70 yaşındaki kadınlarla birlikte kuyudan su çekiyoruz. Vergi istiyorlarsa veriyoruz. Vatandaşlık görevimiz neyse yapmaya çalışıyoruz. Şehir merkezinde yaşayan bir kadınla bizim aramızda çok fark var. Parası neyse verelim, bizim de musluğumuzdan su aksın istiyoruz."

KÖYDE SU VAR, EVDE YOK
Evindeki çamaşır ve bulaşık makinesinin çamurlu su kullandığı için bozulduğunu belirten Döne Çelik de, 4 yıldır taşıma suyla ihtiyaçlarını karşıladıklarını kaydetti. Buna bir çare bulunması gerektiğini belirten Döne Çelik, şöyle dedi: 

"Neden suyumuzu vermiyorlar bilmiyorum. Ben su almak için devamlı başkalarının kapısına varıyorum. Şu götürdüğüm suya bak. Bu suyu içeceğim ben. Suyumuza bir çare bulsunlar."

YOL YAPIMI SIRASINDA ŞEBEKE ZARAR GÖRMÜŞ
Beyrebucak Köyü muhtarı Mehmet Uncuoğlu, söz konusu mahallede bulunan su şebekesinin yol yapımı sırasında zarar gördüğünü söyledi. Uncuoğlu, mevcut durumu şöyle özetledi: 

"Çalışmalar sırasında köyümüzde, yolun iki tarafında bulunan 5- 6 kilometrelik alanda su şebekesini yenilemek zorunda kaldık. Ne yaptıysak bu bölgedeki sorunu çözemedik. En son Antalya İl Özel İdare'den bir uzman geldi. Su şebekesinin vanasında problem olduğunu söylediler. Vanayı da değiştirdik, ama yine de sorunu çözemedik. Elimizden geleni yaptık, ancak neticeye ulaşamadık. Şimdi ne yapacağımızı bilmiyoruz." 

Son Güncelleme: 17.09.2013 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.