Jandarmadan helikopterli trafik denetimi

 ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde jandarma ekipleri helikopter destekli trafik denetimi yaptı.

25 Nisan 2019 Perşembe 13:08
Jandarmadan helikopterli trafik denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın trafik kazalarını önlemek amacıyla hayata geçirdiği helikopterle trafik denetimleri, Korkuteli, Elmalı ve Finike ilçe jandarma komutanlığı ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği çalışmayla Korkuteli- Fethiye karayolunda da gerçekleştirildi. 'Algılanan yakalanma riski duygusunun' sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi amacıyla yapılan uygulamada, helikopter ekipleri havadan kural ihlallerini anında tespit etti, karada ise jandarma trafik ekipleri görev aldı.



Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde UH-1 helikopterle kural ihlali yapan sürücüler uygulama noktalarındaki görevlilere bildirildi. Ekipler hatalı sollama yapan, yakın takip mesafesine uymayarak kural ihlali yapan, sağ şeritte ve bankette uygunsuz bekleyen, tehlikeli şerit değiştiren, hatalı sollama yapan, çevreyi rahatsız eden, trafik kazalarına yol açabilecek şekilde araç kullanan sürücüleri durdurarak, denetimlerini gerçekleştirdi. Uygulama kapsamında kural ihlali yapan araç sürücülerine para cezası uygulandı.

 


Diğer yandan uygulama çerçevesinde Korkuteli- Finike karayolunda konuşlandırılan ekipler 37 araçta denetim yaparak, araçlarda bulunan 88 kişinin GBT kontrolünü gerçekleştirdi. Helikopterle havadan yapılan trafik kontrollerinin bundan sonra da devam edeceği belirtildi.

Son Güncelleme: 25.04.2019 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.