Hayır yemeği DP’yi karıştırdı

Engelliler yararına düzenlenen yemekten sonra görevden alındığına dair iddiaların ortaya atıldığını dile getiren Demokrat Parti (DP) Aksu İlçe Başkanı Kaplan, “Biz görevimizin başındayız. Bu iddiaları ortaya atan kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

17 Eylül 2013 Salı 17:31
Hayır yemeği DP’yi karıştırdı
Zor durumda olan engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması için engelliler yarına çalışan Bir Adım Lokantası’nda yemek düzenlenmesinin ardından, Demokrat Parti’de (DP) şok gelişmeler yaşandı. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen ve çarpıcı açıklamalarda bulunan DP Aksu İlçe Başkanı Süleyman Kaplan, “Engelli kardeşlerimize elimizden geldiği kadar bir nebzede olsa yardımcı olabilmek adına bu tür toplumsal bir faaliyete imza attık. Bunun amacıda acil ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınabilmesi içindi. Ancak yemekten sonra Engelliler Derneği başkanı iletişim kopukluğundan dolayı bize ulaşamadığı için İl Başkanımız Hasbi Ünal’ı arıyor. Dernek başkanının söylediğine göre de il başkanımız bizim görevden alındığımızı söylemiş” dedi.

Kaplan, “Ne genel merkezimizden, ne de il başkanlığımızdan görevden alındığımıza dair bize gelen hiçbir yazı yok. Eğer il başkanımızın elinde böyle bir yazı var ise, neden bize göndermiyor? Bize gelen duyumlara göre, düzenlediğimiz yemekten sonra Engelliler Derneği’ne giderek kendisinin yeni yönetimde ilçe başkan yardımcısı olduğunu söyleyen Hüseyin Horzum ve yine yeni yönetimde ilçe sekreteri olduğunu açıklayan Ahmet Alkan isimli şahıslar olduğunu öğrendik. Bu kişiler hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Eğer yeni yönetimde bu görevlere atandıklarına dair ellerinde bir yazı var ise, bunu kamuoyuna açıklamak zorundalar. Biz bu tür girişimlerin şu an görevde olan ilçe yönetimini bertaraf etme ve partiyi başarısızlığa sürükleme girişimi olarak görüyoruz” diye konuştu.

Basın toplantısına katılan Tüm Romatizmal Engelliler Derneği Başkanı Cemil Güler ise, şunları söyledi: “Düzenlenen yemek bir takım kişiler nedeniyle hüsrana uğradı. Ancak İlçe Başkanı Süleyman Kaplan, tekrar devreye girerek müsterih olun, gerekirse ben bu parayı cebimden öderim dedi ve ödedi de. Bizde daha sonra Süleyman Kaplan’ı aradık, ufak bir iletişim sorunu yaşadığımızdan dolayı Süleyman Kaplan beye ulaşamadık. Kendisine ulaşmak için İl Başkanı Hasbi Ünal beyi aradığımda ise, bizleri neden arıyorsunuz diye sordu ve parayı alamayacağımızı, gazetecileri çağırıp basına demeç verin gibi enteresan bir cevap aldık. Sonrasında bir takım insanlar gelip Süleyman Kaplan görevden alındı, yeni yönetim biziz, size paranızı biz öderiz. Ancak basınla buluşup Süleyman Kaplan paramızı ödemedi deyin diyerek üzerimizde baskı kurmaya çalıştılar. Biz Demokrat Parti İlçe Başkanı Süleyman Kaplan’ın her şartta yanımızda olduğunu biliyor ve bununla da kıvanç duyuyoruz. Kendi çıkarlarından başka bir şey düşünmeyen bu kişileri de esefle kınıyoruz.”
 

Son Güncelleme: 17.09.2013 17:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.