Hayalet mahalleyi heyecan sardı

Antalya'nın yıllar önce Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nca 'Kentsel Sit Alanı' ilan edilen, tek bir çivi dahi çakılamayınca binaları çürüyen, birçoğu yıkılan ve yanıp kül olan tarihi özellikli Balbey Mahallesi'nde yaşayanları, Eylül ayının son haftasında 'Sanata Evet' kampanyası kapsamında gerçekleşecek '1'nci Balbey Sanat Festivali'nin heyecanı sardı.

05 Eylül 2013 Perşembe 10:14
Hayalet mahalleyi heyecan sardı
Üç gün, ya da 1 hafta sürecek festival öncesi, bazı binaların dış cepheleri beyaz renge boyanacak, üzerlerine de resim ve desenler çizilecek.

MAHALLELİ FESTİVALE HAZIR
Festivalle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması beklenen Balbey'in 'Hayalet Mahalle' görünümünden kurtarılıp, Türkiye'ye örnek olması bekleniyor. Mahalle sakinleri, "Küçük çocuklarımızla, gençlerimizle, yetişkin ve yaşlılarımızla festivale katkıda bulunmaya hazırız. Çocuklarımız şimdiden müzik, kadınlarımız da el sanatları çalışmalarına başladı. Yeter ki; hizmetlerden yoksun bırakılan mahallemizin sesi duyulsun, sorunlarımıza acil çözümler bulunsun. Çürük evlerimizde bizler de çürüdük" dedi.

ÖN ÇALIŞMALARA BAŞLANDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Devlet Tiyatrosu, Opera Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) işbirliğinde organize edilen ve ilki Kaleiçi semtinde gerçekleşen 'Sanata Evet Şenliği'nin ikincisi, mahalle sakinlerinin yoğun isteği üzerine Balbey Mahallesi'ne kaydırılmıştı. Yenimahalle Kültür Merkezi'nce ön hazırlıklarına başlanılan festivalde, mahallede 'sanat sokakları' oluşturulacak. Stantlarda geleneksel el sanatları, resim, heykel, seramik, tiyatro ve müzik çalışmaları yapılacak. 

Son Güncelleme: 05.09.2013 10:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.