Hacı adaylarına tören

Finike'de 35 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Finike Müftülüğü tarafından düzenlenen törene Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Müftü Lütfi İmamoğlu, daire amirleri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

07 Eylül 2013 Cumartesi 15:04
Hacı adaylarına tören
Kuran okunmasıyla başlayan törende konuşan müftü Lütfi İmamoğlu, hac yolculuğunun çok heyecan verici olduğunu söyledi. İmamoğlu, İslam'ın şartından biri olan hac görevlerini yerine getirecek hacı adaylarının, kutsal topraklarda renkleri, kültürleri, dilleri, ırkları, tamamen birbirinden farklı insanları göreceklerini anlattı.

Hacda dilleri farklı insanların gönül diliyle anlaşacağını kaydeden İmamoğlu, "Bu yolculukta çok sabırlı olmanız gerekiyor. Hac bol sabır gerektiren bir yolculuktur. Hac sırasında fitne, fesat, dedikodu, kötülük yoktur. Sabrı elinizden bırakmayın, bu konuda kendinize söz verin. Hacca giden hacı adayları ibadetini doğru yaparsa eğer, tüm kötülüklerden, günahlardan arınmış olur. Bu ibadet öyle bir ibadettir ki doğru yapıldığı takdirde, mükâfatı cennettir" dedi.

İlâhî ve kasidelerin okunmasının ardından Müftü İmamoğlu'nun yaptığı dualar eşliğinde, hacı adayları uğurlandı. Hacı adayları 13 Eylül Cuma günü yola çıkacak. Finike Müftüsü İmamoğlu da, ilçeden hacca gidecek 24 kişinin yanı sıra 300 kişilik kafileye de eşlik etmek üzere hac yolculuğuna çıkacak.  

Son Güncelleme: 07.09.2013 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.