Güzelyurt mesire alanı ihalesi gerçekleşti

Güzelyurt mesire alanı ihalesi gerçekleştirildi. Mevcut alan, MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nak. San. ve Ticaret A.Ş.’ye, yıllık 1 Milyon 300 Bin TL artı KDV kira bedeliyle verildi. Sözleşme gereği, 6 ay içerisinde alandaki çalışmalar bitmiş olacak. 

04 Nisan 2022 Pazartesi 11:11
Güzelyurt mesire alanı ihalesi gerçekleşti

İhaleye Şahin başkanlık etti

İçerisinde çeşitli ticari alanların, sosyal aktiviteler ile piknik alanlarının yer alacağı Şehit Ömer Halisdemir Kent Ormanı’nın mesire alanı ihalesi gerçekleşti. İhaleye, MBM Enerji İnşaat Turizm Emlak Petrol Nak. San. ve Ticaret A.Ş., S.S Mavi Yeşil Antalya Konut Yapı Kooperatifi ve Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti., iş ortaklığı ile katıldı. Aksu Belediye binasında düzenlenen ihale toplantısında, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, ihale komisyonu başkanlığı yaptı.

Yıllık kira bedeliyle

Ankara Merkezli olan tek firmanın katıldığı ihalede encümen olarak Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Coşkun ve MHP Belediye Meclis Üyesi Ali Alpay Bilge yer alırken, , Zabıta Müdürü Muhammet Çetin ve Mali İşler Müdürü Vasfi Gülcü’de komisyon üyesi olarak görev yaptı. İhale komisyonu tarafından evrakların incelenmesinin ardından, mesire alanı yıllık olarak belirlenen 1 Milyon 300 bin TL artı KDV kira bedeliyle Çatkaya şirketler bünyesinde bulunan MBM Enerji firmasına verildi. 

“Aksu halkının yıllardır beklemiş olduğu bir hizmetti”

Aksulu vatandaşların, Güzelyurt’taki ormanlık alanın mesire alanı yapılmasını yıllardır beklediğini dile getiren Aksu Belediye Başkanı Şahin, “Aksu halkının yıllardır beklemiş olduğu hizmetlerden birisi de Güzelyurt’taki ormanlık alanın mesire alanı olarak değerlendirilmesi. Her yere hitap edecek bir konumda olması ve havalimanına yakın olması nedeniyle bölgemize bir hayli artısı vardı. Yatırım süreci biraz uzadı ama gelinen süreçte ihalemizi gerçekleştirdik. Mevcut alan ihaleyi alan yatırımcıya hayırlı olsun. Aksu’muzun beklemiş olduğu hizmeti kısa zamanda sunarlar. Şu noktadan sonra icraat gerekiyor” diye konuştu.

“6 ay içerinde teslim edeceğiz”

Hasan Çatkaya, “Antalya hem ülkemizin hem de dünyanın göz boncuğu. Bizim burada 2 bin 350 konutluk bir kooperatifimiz var. Bu kooperatifimiz de mesire yeri. Aksu halkına hayırlı olacağına şüphe yok. 6 ay içerinde teslim edeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 04.04.2022 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.