Geleneksel Hayta Yörükleri Şölenine büyük katılım

2. Geleneksel Hayta Yörükleri Şöleni Aksu’da yapıldı. Yörük geleneklerinin yaşatıldığı şölene iki bin 500 kişi katıldı.

06 Eylül 2023 Çarşamba 14:59
Geleneksel Hayta Yörükleri Şölenine büyük katılım

- Haber Merkezi 

Aksu Güreş Sahasında gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar davul zurna eşliğinde karşılandı. Şölen alanına gelen misafirlere önce yemek ikramı yapıldı. Yörük kadınlarının tulumda yaptıkları yayık ayranı, develerle gezinti ve alana kurulan Yörük kıl çadırı gelen misafirler tarafından oldukça dikkat çekti.

Yörük kültürü yaşatıldı

Unutulmaya yüz tutmuş Yörük geleneğini gelecek nesillere taşımak için bu şöleni düzenlediklerini belirten Hayta Yörükleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Metin, “Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz şölende birçok eksikliklerimizi tamamlayarak bu yıl 2’inci şenliğimizi düzenledik. Katılım oldukça yoğundu. Aksu Güreş Sahasında gerçekleştirdiğimiz şölenimize katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Geleneklerimiz yaşasın’

Şöleni tamamen kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirdiklerini kaydeden Metin, “Şölenin tüm masraflarını dernek olarak karşıladık. İstedik ki geçmişten günümüze geleneklerimizi yaşatalım. Unutulmaya yüz tutmuş Yörük geleneğini bir nebze de olsa yaşatmaya çalıştık. Bu tür faaliyetlerin olması ilçemiz için ve bizden sonraki nesiller içinde bu kültürü yaşatmaları çok önemli. Aksu yüzde 95’i Yörük kökenli. Biz Hayta Yörükleri Derneğini kuralı 9 yıl oldu. Haytalık bir oba. Diğer Yörük obaları da birer oba olarak kurulmuştur. Hayta obası bugün Aksu’da bu sahada ilçe halkına bu geleneği yaşatıyor” şeklinde konuştu.

 ‘Bütün Yörükler bir olalım’

Metin, “Budan sonraki süreçte her yıl ilçemizde düzenli olarak bu şöleni düzenlemek istiyoruz. İsteğimiz bundan sonraki şölenlerimizi diğer Yörük dernekleriyle birleşerek gerçekleştirmek. Buradan onlara açık çağrıda bulunuyorum. Gelin bundan sonraki şölenlerimizi el birliğiyle beraber gerçekleştirelim. Şölenimize iki bin 500 kişi katıldı. Bunu süreklilik haline getirmeliyiz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Geleneksel Hayta Yörükleri Şölenine; Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Arslan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, Mahalle Muhtarları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Büyük coşkunun yaşandığı şölen, türkülerin söylendiği konserle sona erdi.

Son Güncelleme: 06.09.2023 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.