Fosseptik sorunu çileden çıkardı

Gazipşa'nın Pazarcı Mahallesi'nde Belediye Evleri Sitesi'nde oturan vatandaşlar, altyapı yetersizliği nedeniyle sürekli taşan fosseptik çukurları nedeniyle tepki gösterdi.

20 Eylül 2013 Cuma 10:08
Fosseptik sorunu çileden çıkardı
Yıllardır yaşadıkları soruna belediyenin ilgisiz kalmasından yakınan site sakinleri, kötü koku ve hastalık riski nedeniyle zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadıklarını kaydetti. Binanın hemen girişindeki fosseptik çukurlarının taşması nedeniyle site sakinleri evlerine yaptıkları tahta merdivenleri kullanarak giriyor

Fosseptik sorunun 5 yıldır devam ettiğini anlatan site sakinlerinden Fatma Üner, belediyenin soruna duyarlı davranmadığı kaydetti. Gazipaşa Belediyesi'ne defalarca başvurduklarını aktaran Üner, "Herkes güzel güzel belediyede oturuyor. Sorsan 'belediyemiz çalışıyor' derler. Burada hasta almaya gelen sağlık görevlileri bu pisliğin üzerinden sedyeyle hasta alıyor. Zaman zaman fosseptiği boşaltıyorlar. Kalıcı bir çözüm getirmiyorlar" dedi.

FOSSEPTİK EVİMİZDEN ÇIKIYOR

Site sakinlerinden Havva Oktay ise yaşanan sorundan dolayı bıktıklarını dile getirerek, “Çocuğumuzu aşağı indirmeye korkuyoruz. Evimizin içinde kokudan duramıyoruz. Bir keresinde fosseptik öyle taştı ki evime giremedim. Gittim misafir olarak bir arkadaşımda kaldım. Eşim bu tahta köprüyü yapmasa evimize giremeyeceğiz. Artık çözüm istiyoruz" diye konuştu.

Fatma Alkan utançlarından evlerine misafir çağıramadıklarını belirtti. Site sakini Münser Acar ise fosseptiğin evinin içine taştığını belirterek, “Yıllardır bu rezillikle birlikte yaşıyoruz. Çocuğum burayı geçerek okula gidiyor. Her gün fosseptik temizlemekten bıktım. Bari belediyenin fosseptik işine alsınlar da bu yaptığımız bir işe yarasın. Rezilliğin daniskasını yaşıyoruz" dedi. 

Son Güncelleme: 20.09.2013 11:05
Anahtar Kelimeler:
GazipaşaFosseptik Sorunu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.