Fok 'RAMBO' plaja çıktı

Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Rambo Mağarası'nda yaşadığı için balıkçıların 'Rambo' adını verdiği Akdeniz foku, dün gece dünyaca ünlü Damlataş Plajı'na çıktı.

01 Ağustos 2013 Perşembe 13:00
Fok 'RAMBO' plaja çıktı
Tarihi Alanya Kalesi'nin yer aldığı yarımadanın denizdeki en uç noktasında bulunan Rambo Mağarası'nda yaşayan 'Rambo' adlı Akdeniz foku, dün saat 23.30 sıralarında Damlataş Plajı'nda görüldü. Kıyıda hareketsiz yatan Akdeniz fokunu fark edenler, yaralı olduğunu düşünerek yetkililere haber verdi. Bu sırada fokun kendine gelmesi için üzerine çevredekilerden bazıları üzerine kovayla su döktü. Fokun bundan rahatsız olması nedeniyle vazgeçildi.

1.5 SAAT PLAJDA DİNLENDİ
Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'nda görevli 3 asker ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nden bir veteriner olay yerine gelerek foku inceledi. İncelemede, Akdeniz fokunun, 11 Temmuz'da Tarihi Alanya Tersanesi önünde sahile çıkan hasta Akdeniz foku olduğu belirlendi. Sağlık kontrolü yapılan fok, yaklaşık 1.5 saat sonra denize girerek gözden kayboldu.

PARAZİT TEDAVİSİ YAPILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Akdeniz fokunun sağlık durumunun iyi olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Fokun son günlerde sürekli kıyıya yakın bölgelerde yüzdüğünü belirten Rüzgar, "Bir süre önce kıyıya çıkan Akdeniz fokunu muayene ederek parazit tedavisi yaptık. Fokta birkaç gün sonra ciddi şekilde parazit dökülmesi oldu. Bu da teşhisimizin doğru olduğunu ortaya çıkardı. Parazit tedavisini bir hafta sonra tekrarladık. Muayenede fokta enfeksiyon olduğunu tespit ettik. Bunun için antibiyotik tedavisine başladık. Fok, dün gece olduğu gibi dinlenmek için zaman zaman sahile geliyor. Yapılan son kontrolde de fokun sağlıklı olduğunu tespit ettik. Yaklaşık 1 hafta sonra tekrar antibiyotik uygulaması yapacağız" diye konuştu.

Olay yerinde tesadüfen bulunan veteriner Tolga Gürhan ise "Fok balığının bir hafta önce parazit tedavisi gördüğünü biliyorum. Açık bir yarası yok" dedi. Damlataş Restoran işletmecisi Burhan Koçaroğlu da nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Akdeniz fokunun sahilin maskotu haline geldiğini kaydetti. 

Son Güncelleme: 01.08.2013 13:29
Anahtar Kelimeler:
RamboFokDamlataş Plajı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.