EXPO, Antalya ile bütünleşecek

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, “Antalyalıların EXPO’ya sahip çıkacağına inandığını belirterek, “EXPO’nun Antalya ile bütünleşerek hayatını daha uzun yıllar devam ettireceği ümidindeyiz” dedi.

20 Ağustos 2019 Salı 16:51
EXPO, Antalya ile bütünleşecek

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, EXPO 2016 alanını basın mensuplarına gezdirdi. Özen, "EXPO’da Hayat Var” sloganıyla EXPO’yu bir yaşam alanına dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti. Antalyalıların EXPO alanına sahip çıkacağına inandığını belirten Mustafa Özen, basın mensuplarının geçmişe dönük birtakım eleştiriler yapması üzerine, “Geçmişle yaşamayı bırakmak zorundayız. Alan eski haline dönüyor ve kente yapılacak tüm etkinliklere talibiz. Antalyalıların bu alana sahip çıkarak, EXPO'nun da Antalya ile bütünleşerek hayatını daha uzun yıllar devam ettireceği ümidindeyiz" diye konuştu.

KÜSLÜĞÜ BIRAKMALIYIZ
1 Haziran 2018 itibariyle bakım, onarım ve işletmesi Tarım İl Müdürlüğü’ne geçen alanla ilgili bugüne kadar olan çalışmaları ve bundan sonra yapacakları projeleri anlatan İl Müdürü Mustafa Özen, “Amacımız Antalya ile bu alanı bütünleştirmek. Bu anlamda politika olarak, hep burayı canlı tutmak ve alana gelen ziyaretçilerin mutlu olacağı bir tablo oluşturmak istedik” dedi. Antalya ve Antalyalıların buraya sahip çıkmasını istediklerini belirten Özen, basın mensuplarının geçmişe dönük eleştirileri üzerine, “Artık küslüğü, kırılganlığı bırakın. Biz öncelikle basınımızın birer EXPO gönüllüsü olmasını istiyoruz. Hep birlikte burayı daha canlı hale getireceğiz” dedi.

EV SAHİPLİĞİNE HAZIRIZ
2016 yılından itibaren halkın, EXPO’nun konser alanı olduğuna dair bir algısı olduğunun altını çizen Özen, “Bu alanı bütüncül değerlendirmek gerekiyor. Türkiye’nin en büyük kongre merkezi, Antalya’nın en büyük amfi tiyatrosu ve Antalya’nın en büyük kır aktivite alanı burada. Şu anda alana giriş ve alandaki otopark ücretsiz. Yiyecek-içecek bölümlerinde fiyatlar makul seviyede. Biz sadece konserlere değil, Antalya’da yapılacak olan tüm etkinliklere ev sahipliği yapmaya talibiz” şeklinde konuştu.

AZ MASRAF YÜKSEK VERİM
Görevi devraldıktan sonra birçok proje yaptıklarını belirten Mustafa Özen, “500 dönümlük yeşil alanın tamamının, yapısal alanların da yüzde 95’ini elden geçirerek eksiksiz hale getirerek ziyaretçilerimizi beklemeye başladık. Tamamen Tarım İl Müdürlüğü personelimizin ürettiği projeleri hayata geçirdik. Alanın günlük masrafını büyük ölçüde azalttık. En az masrafla en büyük verimi elde ettik. Alan ile ilgili ilk hedefimiz, buradan para kazanmak değil. Sosyal ve kültürel olarak burasının ücretsiz olarak Antalyalıların hizmetine girmesi benim en büyük isteğim. Biz şehir ve
şehri yönetenlerle bütünleştiğimiz zaman EXPO ile amacımıza ulaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

ÖZELLEŞTİRME AÇIKLAMASI
EXPO alanının Özelleştirme İdaresi tarafından “Özelleştirilecek alanlar” kapsamına alındığını belirten Özen, süreci şöyle anlattı: “Biz bu alanın, Antalya ile bütünleşerek halkla dolu bir alan olmasını istiyoruz. Özelleştirmek en kolay yol. Biz buranın Antalyalıların ortak kullanım alanı olarak kalmasını istiyoruz. Bunun için de Antalyalıların buraya sahip çıkması gerekiyor. Eğer Antalyalılar buraya ilgi gösterir ve cıvıl cıvıl hale getirirse, özelleştirme ile ilgili politikanın da değişeceğine inanıyorum”.

Son Güncelleme: 20.08.2019 17:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.