EXPO 2016 Antalya Konseyi'nin 11'inci toplantısı yapıldı

EXPO 2016 Konseyi'nin 11'inci olağan toplantısı, Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında gerçekleştirildi.

17 Haziran 2015 Çarşamba 17:52
EXPO 2016 Antalya Konseyi'nin 11'inci toplantısı yapıldı


The Marmara Otel'deki EXPO 2016 Antalya Konseyi'nin toplantısına Antalya Valisi Muammer Türker, birim müdürleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda, 'EXPO'dan EXPO'ya sloganıyla güneş panelli bisikletleriyle Milan EXPO'sundan yola çıkan ve Antalya'ya ilk varan Sunrider takımının Fransız bisikletçisi Bernard Caquil ile ikinci giriş yapan Ride The Solar Wind takımının Belçikalı yarışmacısı Raf Van Hulle'ye Vali Muammer Türker ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez tarafından şakayık hediye edildi.

Toplantıda konuşan Vali Türker, EXPO 2016'da bir yandan hazırlık çalışmalarının devam ettiğini, diğer yandan da The Sun Trip organizasyonu gibi sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlandığını belirtti. Vali Türker, bu tür çalışmaların özellikle EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımına ve yenilenebilir enerjinin dünya gündemine taşınması anlamında önemli olduğuna değindi.

MADDİ DESTEK BEKLİYORLAR

Vali Türker, bazı ülkelerin EXPO 2016 Antalya'ya katılmak için maddi destek beklediğine dikkat çekerek, "Katılımcı ülke sayısının hızlı artmayışının sebebi bazı ülkelerin tıpkı diğer EXPO'larda yapıldığı gibi bizden de maddi destek beklemesi. Bu noktada bizim de bir destek paketi hazırlığımız oldu. Bundan sonra kime ne kadar ve ne şekilde destek vereceğimizi açıklayacağız. Bu desteğin ardından katılım daha da artacak" dedi.

27 ÜLKEDEN KATILIM

Toplantının devamında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Faik Akturan, ajansın çalışmaları hakkında konseyi bilgilendirdi. Akturan, alanda süren inşaat çalışmaları ile peyzaj ve bitkilendirme konularında da konsey üyelerine sunum yaptı. Aksu'da bulunan EXPO 2016 Antalya alanında dikimin devam ettiğini, 5 Haziran itibariyle 10 bin 518 ağaç bulunduğunu söyleyen Akturan, ayrıca 27 ülkeden katılım konusunda yanıt alındığını belirterek, "Nepal, Pakistan, Kenya, Bulgaristan ve Çin ile ön katılım anlaşması imzalandı. Katılımı artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Yurt içi ve yurt dışındaki tanıtımlar da sürdürüyoruz" dedi.
 

Son Güncelleme: 17.06.2015 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.