Emeklilerden maaş protestosu

EMEKLİ maaşlarına yapılan zammı yetersiz bulan Tüm Emekli Sen üyeleri Antalya'da protesto etti.

06 Temmuz 2019 Cumartesi 13:20
Emeklilerden maaş protestosu

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) -

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 5'lik zammı yetersiz bulan Tüm Emekli Sen Antalya Şubesi üyeleri, durumu protesto etmek için basın açıklaması düzenledi. Kalekapısı Attalos Heykeli önünde toplanan sendika üyeleri, ellerindeki döviz ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Hülya Kara, emeklilerin açlık sınırının altında maaş aldığını söyledi.

Kara, “Gerçek enflasyonun altında yapılan artışlar, hem de refah payının emeklilere yansıtılmadığı düşünülürse, her yıl maaşlarımızda ciddi kayıplar yaşanıyor. Artık nefes alamıyor, zorunlu giderlerimizi karşılayamıyoruz. Kiramızı ödeyemiyor, kredi kartı borçları ile ayı döndürmeye çalışıyoruz. Mutfağımızda yangın var. Bırakın et ve balığı, soğan, patates alamıyoruz. Hakkımız olan, insanca yaşayacağımız düzeyde maaşlarımızda gerekli artışı yapın. Sizden yüzde 5'lik sadaka zamları değil, hakkımızı istiyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
AntalyaEmekliProtestoMaaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.