Eczacıların ‘tahsilat’ isyanı

Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, muayene katılım payları tahsilatının, eczacıları iş yükünü arttırdığını belirtti. Ertekin, “Bu durumun sonlandırılmasını ve halk sağlığına daha etkili katkılar sunacak düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz” dedi

25 Eylül 2019 Çarşamba 15:02
Eczacıların ‘tahsilat’ isyanı

Antalya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 25 Eylül Dünya Eczacılık Günü dolayısıyla gazetecilerle buluştu. Gündeme yönelik açıklamada bulunan Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, muayene katılım paylarının tahsilatıyla, eczacıların üzerine vazife olmayan bir durumun getirdiği iş yüküne maruz kaldığını belirtti. Ertekin, İlaç fiyat farklarındaki artış, hastalarımızı isyan eder hale getirmiştir” diye konuştu.

DÜZENLEME YAPILMALI

Reçete katkı paylarının neredeyse ilaç fiyatının yarısı oranında olduğunu vurgulayan Mehmet Ertekin, “Meslektaşlarımız, asıl görevi olan ilacın kullanımını aktaracağı süreyi reçete ücret detaylarını anlatmak için kullanır hale gelmiştir. Hastalarımız ile meslektaşlarımız arasında, uygulanan bu fiyat politikaları sebebiyle lüzumsuz ama sürekli hale gelmiş tartışmalar yaşanmaktadır. En yakın sağlık danışmanı olan biz eczacılar, bu urumun sonlandırılmasını ve mesleğimizin gereği olarak halk sağlığına daha etkili katkılar sunacak düzenlemelerin yapılmasını talep etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

ADAYLIK AÇIKLAMASI

Önümüzdeki hafta sonu Antalya Eczacılar Odası’nın genel kurulu olduğunu belirten Mehmet Ertekin, ilerlemeyi hedef alan bir anlayışı benimsediğini ve seçimde aday olduğunu söyledi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.