Dev balina ölüsü karaya vurdu

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Yakacık sahiline ölüsü vuran 5 metre uzunluğunda 1 ton ağırlığındaki gagalı balinanın kemikleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi'nde sergilenecek.

22 Haziran 2016 Çarşamba 14:31
Dev balina ölüsü karaya vurdu
 Dün özel bir alana gömülen dev balinanın ölüsü, 2 yıl toprak altında kalacak.



Okyanusların 1000 metre derinliklerinde avlanan ve davranışları hakkında çok az bilgi sahibi olunan gagalı balina leşi, dün Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde Yakacık sahiline vurdu. 5 metre boyunda 1 ton ağırlığındaki dev balinayı sahilde görenler, durumu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Deniz Biyolojisi Müzesi Birim Sorumlusu Elif Özgür Özbek ve ekibinin yaptığı ön incelemede sahile ölüsü vuran balinanın Akdeniz'de ender görünen gagalı balina olduğu belirlendi.



Sahilden vinç yardımıyla alınan balina 4 saatlik yolculuğun ardından Antalya'nın merkez ilçelerinden Kepez'de özel olarak hazırlanan gömü yerine getirildi. Müze yetkilileri dokuları ileri derecede bozulan ve çürüyen balinanın kemiklerini, ileride sergilemek için hazırlanan yere gömdü. Dev balina müzede sergilenmeden önce büyük yağ dokularının çözülmesi için 2 yıl toprak altında kalacak. 2 yılın ardından yeniden açılacak gömü yerinden toplanacak kemikler çeşitli işlemlerin ardından müzede sergilenecek.

Son Güncelleme: 22.06.2016 14:32
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.