Demre atık alevi ve dumanına boğuldu

ANTALYA'nın Demre ilçesinde sebze atıklarının bırakıldığı alanda çıkan yangın ilçeyi dumana boğdu.

28 Ağustos 2018 Salı 14:02
Demre atık alevi ve dumanına boğuldu

Demre Çayı yatağına daha önce atılan sebze atıklarının olduğu bölgede dün gece yangın çıktı. Demre Köprüsü ile Beymelek Köprüsü arasındaki yaklaşık 1.5 kilometrelik çay yatağındaki binlerce ton sebze atığından alevler yükselmeye başladı. Kasıtlı olarak yakıldığı iddia edilen ve gökyüzünü aydınlatan, yer yer 20- 25 metreye yükselen alevlerin ardından özellikle Beymelek, Yaylakaya ve Küçük Kum mahallelerini duman kapladı.

Vatandaşlar evlerinin kapı ve pencerelerini kapatarak oturmak zorunda kaldı. Evlerinde kliması olmayanlar zor anlar yaşarken, gecenin ilerleyen saatlerinde duman kokusu, karayelin etkisiyle tüm ilçeyi kapladı. Gece yarısına doğru tüm ilçe merkezi karbondioksit solumaya başladı. Astım ve alerji hastası olanlar gece sıkıntı yaşadı. Alevlere herhangi bir müdahalede bulunulmazken, yangın kendiliğinden söndü.

Bölge halkı yıllardır bu sorunu yaşadıklarını belirtirken, "Birkaç gün sonra da Beymelek Köprüsü'nün yukarısında kalan bölümlerdeki atıklar yakılacaktır. Yıllardır bu sorun çözülemedi. Kim çözecekse bu sorunu çözsün. Birçok insanın hasta çocuğu ve hastası var. Evinde klima olmayan vatandaş ne yapacak? Ayrıca bir süre sonra karbondioksit kokusu kapı pencereden içeri giriyor. Hepimiz zehir soluyoruz. Biz artık karbondioksit solumak istemiyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Demre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.