Demiradam'ın hedefi birincilik

 ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı (70), bu yıl katıldığı 2 duatlon, bir triatlon ve bir uzun yol bisiklet yarışında üç birincilik, bir ikincilik elde etti. Bıdı gözünü temmuz ayında Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak Ironman 70.3 yarışına dikti.

02 Mayıs 2019 Perşembe 10:21
Demiradam'ın hedefi birincilik

Antalyalı iş insanı Ali Bıdı, katıldığı zorlu yarışlarda yaptığı derecelerle dikkati çekiyor. Bu yılın ilk 4 ayında Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılan 4 organizasyona katılan Ali Bıdı, ilk olarak Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 24 Şubat'ta yapılan Akra Grand Fondo kısa yol bisiklet yarışında mücadele etti. 65+ master erkek kategorisinde 61 kilometre pedal çeviren Bıdı, birinci oldu.

9-10 Mart tarihlerinde, Türkiye Triatlon Federasyonu ve Marmaris Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Marmaris Duatlon Şampiyonası'nda yarışan Ali Bıdı, 5 kilometre koşu, 20 kilometre bisiklet ve 2,5 kilometre tekrar koşu şeklinde yapılan organizasyonda 65- 69 yaş kategorisinde birinci oldu. Ali Bıdı, madalyasını Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel'in elinden aldı.



Marmaris'te ilk ayağı yapılan Duatlon Şampiyonası'nın ikinci ve son ayağında Antalya Expo 2016 alanında da yarışan Ali Bıdı, burada Marmaris'teki gibi önce 5 kilometre koştu, ardından 20 kilometre bisiklete bindi ve son olarak yine 2.5 kilometre koşarak yarışı ikinci kez birincilikle bitirdi.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, son olarak 28 Nisan'da Alanya'da yapılan 2019 Triatlon Şampiyonası'nda mücadele etti. Galip Dere Plajı'ndan 750 metre yüzme etabıyla başlayan yarış, 20 kilometre bisiklet ve sonrasında 5 kilometre koşu etabı ile son buldu. Ali Bıdı, bu yarışı da 70-74 yaş kategorisinde 1 saat 40 dakikalık sürede birincilikle bitirmeyi başardı.



2019 yılındaki hedeflerinin devam ettiğini söyleyen milli sporcu Ali Bıdı, “Temmuz ayında Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak ve dünyanın en zorlu triatlon yarışlarından biri kabul edilen Ironman 70.3'te yarışacağım. Burada da kendi yaş kategorimde birincilik hedefliyorum" dedi.

Bu arada, Ali Bıdı 3 Mart tarihinde Antalya'da yapılan Runatolia Maratonu'nda yarıştı ve 10 kilometrelik mesafeyi 1 saatin altında tamamlamayı başardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.