Dede mirası 'sopa' çıktı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan Demirel ailesine, 'Size miras kaldı' tebligatı üzerine gittikleri mahkemede, iki yıl önce yaşlılık nedeniyle ölen dedeleri Mehmet Kandemir'in karıştığı bir kavgada kullandığı ağaç sopa verildi.

30 Eylül 2013 Pazartesi 11:10
Dede mirası 'sopa' çıktı
Şoke olan Kandemir'in torunu Hayri Demirel, "Dedemizden para kaldı diye heyecanlanırken, kala kala sopa kalmış" dedi.

Alanya'da muhasebecilik yapan Hayri Demirel, annesi Ayşe Demirel, anneannesi Ayşe Kandemir ve dayısı Hasan Kandemir'e geçen 16 Eylül'de kendilerine miras kaldığı yönünde Gündoğmuş Sulh Hukuk Mahkemesi'nden tebligat geldi. Mirasın 2010 yılında yaşamını yitiren dedesi 83 yaşındaki Mehmet Kandemir'den kaldığını öğrenen Hayri Demirel, diğer aile fertleriyle 18 Eylül'de mirası teslim almak için Alanya'dan Gündoğmuş İlçesi'ne gitti. Gündoğmuş Sulh Hukuk Mahkemesi'ne giden Demirel ve Kandemir ailelerine miras olarak Mehmet Kandemir'in 2007 yılında karıştığı bir kavgada kullandığı ve delil olarak dava dosyasına konulan sopa teslim edildi. Üzerinde adli emanet ve dosya numarası yazılı sopayı alan aile büyük bir hayal kırıklığıyla Alanya'ya döndü.

Dedesi Mehmet Kandemir'in 6 yıl önce bir kavgaya karıştığını anlatan torunu Hayri Demirel, olaya müdahale eden jandarma ekiplerinin dedesinin baston olarak kullandığı meşe ağacından yapılan sopaya suç aleti olarak el koyduğunu söyledi. Sopanın delil olarak mahkemeye sunulduğunu anlatan Demirel, dava devam ederken dedesinin 2010 yılında vefat ettiğini, bu nedenle de davanın düştüğünü vurguladı.

'MİRAS DİYE ELİMİZE KURU SOPA VERDİLER'
Dava dosyasının kapanmasıyla birlikte dedesine ait bastonun miras yoluyla kendilerine kaldığını öğrendiklerini kaydeden Demirel, "Gündoğmuş Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dedemin yaşayan mirasçıları olarak bana, annem Ayşe, anneannem Ayşe Kandemir ve dayım Hasan Kandemir'e tebligat geldi. Miras kaldı diye heyecanlandık. Dedem bizimle pek bir şey paylaşmazdı. Bu yüzden haberimiz olmadığı bir banka hesabı olduğunu ve yüklü bir para, arsa kaldığını düşündük. Ancak mahkemeye gittiğimizde miras diye elimize mühürlü kuru bir sopa verdiler" dedi.

Sopayı teslim almak için yaklaşık 200 kilometre yol gidip geldiklerini vurgulayan Demirel, hem mahkeme heyetinin hem de kendilerinin bu duruma güldüğünü belirtti. Mahkemeye giderken mirasın içeriğini bilmediklerini de anlatan Hayri Demirel, "Tüm varisler olarak mahkemeye gittik. Alanya- Gündoğmuş arası 100 kilometre. Yol bozuk olduğu için yaklaşık 2.5 saatte Gündoğmuş'a ulaştık. Yol ve yemekle birlikte yaklaşık 300 TL harcadık. Mahkemeden dedemden kalan sopayı teslim aldık. Annem ve dayım da bana hediye etti. Sağ olsun dedem giderayak büyük bir miras bıraktı. Ömrümün sonuna kadar bunu saklayacağım. Baktıkça onu hatırlayacağım" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 30.09.2013 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.