Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından...

Antalya'da 15 yılı aşkın süredir Sit alanı olduğu gerekçesiyle çivi bile çakılmayan Balbey Mahallesi'nin yenilenmesi için hazırlanan projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanması, tarihi mahallede bayram havası estirdi.

29 Nisan 2015 Çarşamba 12:32
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile 'Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nin onaylandığı mahallenin sakinleri, çalışmaların bir an önce başlamasını bekliyor. Balbey'in sorunlarını sürekli dile getiren mahalle muhtarı Abdullah Uyaroğlu, yapılacak çalışmalar hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiriyor.

Mahallelinin sürekli 'Kaç kata müsaade edildi, inşaatlar ne zaman başlayacak' gibi sorular sorduğunu söyleyen Uyaroğlu, "Herkese şunu söylüyorum. Balbey Mahallesi'nde kat filan olmayacak, çünkü burası Sit alanı. Yapılacak çalışmalar ise mahallemizin değerini 10- 20 katına çıkaracak. Başkan Menderes Türel'in bana söylediğini mahalle sakinlerine iletiyorum. Burada bahçeli bir evin değerinin 5 katlı, 10 katlı bir evin değerinden daha çok olacağını bizzat bana söyledi" dedi.

Mahalle sakinleri ise projenin onaylanmasına çok sevindiklerini 14- 15 yıllık bekleyişin sona erdiğini belirtti. İki üç kez plan yapıldığını ve bozulduğunu, mahallenin ve yaşayanların kötü günler geçirdiğini sözlerine ekleyen mahalle sakinleri, kentsel dönüşümle birlikte Balbey Mahallesi'nin hak ettiği değere ve güzelliğe kavuşacağını aktardı.
 

Son Güncelleme: 29.04.2015 13:00
Anahtar Kelimeler:
Balbey Mahallesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.