Çiçek Festivali'nde Soma duyarlılığı

Antalya'da bu yıl 2 milyon çiçeğin kullanılacağı ve iki gün sürecek EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali'nde okulların müzik, dans ve halk oyunları gibi eğlence içerikli bölümleri, Soma'da yaşanan facia nedeniyle iptal edildi. Festival 23 Mayıs Cuma günü çocukların çiçek ekimiyle başlayacak.

22 Mayıs 2014 Perşembe 15:17
Çiçek Festivali'nde Soma duyarlılığı
Antalya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antalya Çiçek Festivali'nin 10'uncusu, bu yıl 23-24 Mayıs tarihleri arasında EXPO 2016 Antalya Çiçek Festivali olarak düzenlenecek. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde çok sayıda kurumun desteğiyle gerçekleştirilecek Çiçek Festivali'nde, eğlence içerikli bölümler iptal edildi.

Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facia nedeniyle festival kapsamında bazı anaokulu, ilkokul, ortakul ve liselerin öğrencileri tarafından planlanan halk oyunları ve dans gösterileri, pop, ritim, davul-zurna, keman gibi çeşitli müzik gösterilerinden oluşan eğlence içerikli toplam 13 program iptal edildi.

FESTİVALDE NELER VAR?
Çiçek Festivali'nde geleneksel hale gelen kortej yapılacak. Protokolun, çocukların çiçekler eşliğinde yürüyeceği kortej, Cender Otel önünden tramvay yolunu takiben Işıklar- Cumhuriyet Meydanı arasında gerçekleşecek. Antalya'daki kesme çiçek üreticilerinin ve ihracatçılarının araç süslemeleri ve en güzel kortej aracı yarışmasıyla renklenecek festivalde, araçların süslemesi için 1 milyon dal çiçek kullanılacak.

TOPLAM 2 MİLYON DAL ÇİÇEK
Çiçek ve çocuk temalı fotoğraf ve resim sergisinin açılacağı festivalde, çocuklar çiçekle tanışacak. Çiçek ekimi yapacak çocuklar çiçek süslemelerine de katılacak. Festivalde araç süslemeleriyle birlikte toplam 2 milyon dalın üzerinde çiçek kullanılacak. 

Son Güncelleme: 22.05.2014 15:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.