ÇGD'den kültür gezisi

ANTALYALI gazeteciler, hafta sonu Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Antalya Şubesi'nin organize ettiği kültür turu kapsamında düğmeli evler ve Altınbeşik Mağarası'yla ünlü İbradı ve Akseki'yi ziyaret etti.

02 Temmuz 2019 Salı 17:29
ÇGD'den kültür gezisi

ÇGD Antalya Şubesi tarafından düzenlenen hafta sonu gezisinde Akseki, İbradı ilçeleri, Ormana, Ürünlü mahalleleri ve Altınbeşik Mağarası ziyaret edildi. Yöre kimliğiyle bütünleşmiş, ilçe ve mahallelerin simgesi haline gelmiş tarihi ve otantik mekanları ziyaret eden gazeteciler, geçen yıl yaşamını kaybeden kent tarihçisi- arşivci Mustafa Üstün'ün ölüm yıldönümü için düzenlenen anma programına da katıldı.


ÇGD Antalya Şube Başkanı Engin Korkmaz, "İbradı, Antalya tarihinde önemli yere sahip, çok önemli devlet ve bilim insanları yetiştirmiş bir ilçemiz. İbradı, Akseki ve Ormana, bölgeye has düğmeli evleriyle kültür turizminin en önemli uğrak yerleri arasına girdi. Hafta sonunda gerçekleştirdiğimiz iki günlük gezimizde bölgenin kültür tarihi ve bölgeye has düğmeli evler mimarisi konusunda yerinde bilgiler edinme fırsatı bulduk" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.