Caretta Carettalar yumurtlamak için Koru sahiline geldi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde deniz kaplumbağaları yumurtlamak için Gazipaşa’nın Koru ve Selinus sahillerine çıkmaya başladı. Üremek için Koru Sahili’ni tercih eden bir deniz kaplumbağası, sahile denize giren vatandaşlar tarafından görüntülendi.

15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:22
Caretta Carettalar yumurtlamak için Koru sahiline geldi


ANTALYA (İHA) -
Deniz kaplumbağalarının önemli üreme alanlarından olan Gazipaşa’ya bağlı Selinus ve Koru sahilleri, deniz kaplumbağalarına (Caretta Caretta) ev sahipliği yapıyor. İlçede carettaların çiftleşme ve yuvalama alanlarındaki artış sürerken, mayıs ayında başlayan yumurtlama dönemi halen devam ediyor. Yumurtalarını bırakmak için Gazipaşa sahillerini tercih eden deniz kaplumbağaları Gazipaşa’nın Koru ve Selinus sahillerine çıkmaya başladı. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde yumurtlamak için Koru Sahili’ne gelen bir deniz kaplumbağası, sahilde denize giren vatandaşlar tarafından görüntülendi.

70 ile 100 kadar yumurta bırakıyor
Deniz kaplumbağaları, ilçe sahillerinde 50-60 santimetre derinliğinde yuva kazıyor. Kazılan yuvalara yaklaşık 70 ila 100 kadar yumurtayı bırakan carettalar, yumurtladıktan sonra sahilden ayrılıyor. Plajlarda tespit edilen yuvalar ise gönüller ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından koruma altına alınıyor. Carettaların yumurtlamasından 2 ay sonra yuvadan çıkan yavrular tekrar denize dönüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.