Camide 'yıldırım' korkusu

Antalya'da 500 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Balbey Mahallesi'ndeki tarihi camide 'yıldırım' korkusu yaşanıyor.

13 Eylül 2013 Cuma 10:04
Camide 'yıldırım' korkusu
Minaresi 1700 yılında yapılan ve kesme taşlarla inşa edilmesinden dolayı da 'Kesik Minare' adıyla Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün envanterine giren cami, ilgisizlik yüzünden kaderine terk edildi. Her geçen gün harabeleşen camiyi yıldırımdan koruyan paratoner kablosunun bir kısmı da kimliği belirsiz kişilerce kesilip çalındı.

YA YILDIRIM İSABET EDERSE
Balbey Mahallesi sakinleri, "Minaredeki paratoner, kış aylarında mahallemizi yıldırımdan koruyordu. Mahallemizin bir nevi sigortasıydı. Paratonerin toprakla bağlantısı kesik. Yaz bitiyor, şiddetli yağmurlar başlayacak. Birkaç metre kablo yüzünden minareye yıldırım isabet etmesi durumunda, çevresindeki birbirine bitişik ahşap binalar yanıp kül olacak. Büyük bir felaketin yaşanmasından korkuyor, endişe ediyoruz. Bunun hesabını kimler verecek?" dedi.

SİZ TAKMAYIN SUÇ İŞLERSİNİZ!
Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü defalarca arayıp, minarenin paratoner kablosunun yenilenmesini talep ettiğini, yetkililerin ise 'Tüm camilerden paratonerler sökülecek' cevabını verdiğini belirtti. Uyaroğlu, "Siz kablo takmayacaksanız, mahalle sakinleri olarak biz takarız" dediğimizde ise caminin tarihi eser olduğunu, tek bir çivi bile çakmamızın suç olacağını ifade ettiler. Kış mevsimi yaklaşıyor, yine uykularımız kaçacak" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 13.09.2013 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.