Büyükşehir minik dostlara sıcak yuva arıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Çarşısı'nda açtığı stantta 42 kedi ve köpeği sahiplendirdi.

15 Haziran 2016 Çarşamba 12:37
Büyükşehir minik dostlara sıcak yuva arıyor
 Antalya Büyükşehir Belediyesi Karaalioğlu Parkı'nda kurduğu Ramazan Çarşısı'nda açtığı stantta sahipsiz hayvanları sahiplendiriyor. Büyükşehir Belediyesi, her akşam binlerce Antalyalının ziyaret ettiği, Karaalioğlu Parkı'ndaki sokak hayvanları için stant açtı. Stantta, evde kedi ve köpek bakımıyla ilgili bilgi de veriliyor. Tüm aşıları yapılmış, iç ve dış parazit ilaçları uygulanmış kedi ve köpekler, karneleriyle birlikte ücretsiz veriliyor.



3 GÜNDE 42 HAYVAN YUVA BULDU



Ramazan'ın 3 gününde 26 kedi ve 16 köpeği sahiplendirdiklerini anlatn Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Adnan Büyükkaya, ilk kez yapılan uygulamanın büyük ilgi gördüğünü kaydetti. Büyükkaya, "3 günde Kepez Sahipsiz Hayvan Bakımevi'ndeki 42 hayvanımızı sahiplendirdik. Barınakta 400 hayvanımız var. Ramazan sonuna kadar hepsine yuva bulmayı hedefliyoruz" dedi.



RAMAZANIN RUHUNA YAKIŞAN ETKİNLİK



Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bakkal da Ramazan'da hayvanları bakıp gözetmenin sevap olduğunu dile getirdi. Prof.Dr. Bakkal, İslam'ın sadece insanları değil bütün varlığı kuşatıcı mahiyette olan bir din olduğunu belirterek, "Dinimizde hayvan haklarının da önemli bir yeri vardır. Kur'ân'da altı surenin hayvan adını taşıması İslam'ın hayvan haklarına verdiği önemin bir göstergesi sayılır. Öncelikle hayvanlara eziyet edilmemesi en önemli prensiptir" dedi.



Prof. Dr. Bakkal, evcil olsun olmasın İslam'a göre bütün hayvanlara bakmanın aynı seviyede sevap olduğuna da değindi.

Son Güncelleme: 15.06.2016 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.