Büyükşehir, Aksu Belediyesi’nden parasını istiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Belediyesi’nden, Çalkaya sorunundan kaynaklı, yaklaşık olarak 7 milyon 5 yüz bin TL alacağı için, İller Bankası’na talepte bulundu. Karşı atağa geçen Aksu Belediyesi’nin talebi ise, İller Bankası yetkililerince ret edildiği ifade edildi.

07 Ekim 2019 Pazartesi 16:51
Büyükşehir, Aksu Belediyesi’nden parasını istiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Aksu Belediyesi, Çalkaya sorunundan kaynaklı ortaya çıkan borç için karşı karşıya geldi. İfade edilenlere göre Çalkaya bölgesinin İmar sorununun çözümü için, Aksu Belediyesi’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’yle gerçekleştirdiği Protokol gereği, Hazineye ait olan 266 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle, Aksu Belediyesi’nin emlak değeri üzerinden hazineye ödeyeceği yaklaşık olarak 4 milyon 5 yüz bin TL’yi Antalya Büyükşehir Belediyesi öder. Bu rakam yasal faizleriyle beraber yaklaşık olarak 7 milyon 5 yüz bin TL’ye tekabül eder.

İşte bu alacağını almak için adım atan Antalya Büyükşehir Belediyesi İller Bankasına resmi yazışmada bulunarak, Aksu Belediyesi’ne ayırtılan ödenekten, bu paranın 8 eşit taksitle ödemesini talep eder. Bu talebe İller Bakası yetkileri olumlu yanıt verir. Bunun üzerine karşı atağa geçen Aksu Belediyesi, şu an ekonomik sıkıntı içerisinde olduklarını ve bu parayı bu taksitlerle ödeme imkânlarının olmadığına dikkat çekerek, sürenin uzatılması talebinde bulunurlar. Aksu Belediyesi’nin talebine karşılık, İller Bankası yetkilileri, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin talebinin yasal olduğunu ve bu talep karşılığında kendilerinin her hangi bir inisiyatiflerinin olmayacağı cevabını verir.              

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.