Başsavcı Solmaz'a veda gecesi

Konya'ya atanan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz için veda gecesi düzenlendi.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 11:33
Başsavcı Solmaz'a veda gecesi

Hotel Su'da düzenlenen veda gecesine, Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Birol Ekici, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Müftüsü Osman Artan, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, hakimler, cumhuriyet savcıları, adliye personeli, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri, ilçe başsavcıları, HSK ve Adalet Bakanlığı başmüfettişleri ve müfettişleri katıldı.

Veda konuşması yapan Başsavcı Ramazan Solmaz, atamadan dolayı Adalet Bakanı'na teşekkür etti. Bunun 9'uncu kararnamesi, yer değiştirme anlamında da 11'nci kararnamesi olduğunu kaydeden Ramazan Solmaz, "Görevimi, gözlerim kapalı teslim edebileceğim bir arkadaşıma bırakıyorum. Kendisine yeni görevinde başarılı olmasını diliyorum. Antalya ailesine güzellikler getirsin" dedi.

Göreve atandığında 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu, darbe girişimini yolda öğrendiğini kaydeden Ramazan Solmaz, "Göreve başladığımda buradaki arkadaşlarla neler yapacağımızı konuştuk. Neticede bugüne kadar gelinen süreçte birçok soruşturma yapıldı. Cumhuriyet savcısı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Meslektaşlarımızın yüzde 35-40'ı FETÖ'den ihraç edildi. Geriye kalan yüzde 60'ı, yüzde 100'ün işine bakmak zorunda kaldı. Onların hakkını ödeyemeyeceğim" dedi.

Konuşmanın ardından, Antalya Cumhuriyet Başsavcı vekili Mehmet Karakaya, hizmetlerinden dolayı Solmaz'a plaket takdim etti. Ardından, Ramazan Solmaz'a cezaevinde yapılan bir tablosu ile Kütahya çinisi hediye edildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri de Başsavcı Solmaz'ı plaket taktim etti.

Törenin sonunda Ramazan Solmaz, Antalya'ya atanan Başsavcı Halil İnal'a çiçek verdi. İnal da Konya'ya atanan Solmaz'a yeni görevinde başarılar dileyerek çiçek takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.