Başpehlivan Şimşek Tahir Borucu’nun misafiri oldu  

Eski güreşçilerden Pehlivan Emlak Gayrimenkulün sahibi Tahir Borucu, 661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Cengizhan Şimsek’i misafir etti. 

19 Temmuz 2022 Salı 08:51
Başpehlivan Şimşek Tahir Borucu’nun misafiri oldu  

661’inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı olan Cengizhan Şimsek, Pehlivan Emlak Gayrimenkulün sahibi Tahir Borucu’ya misafir oldu. Altın kemeri ve kupasıyla gelen Başpehlivan Şimşek’in Tahir Borucu ve yine Antalyalı güreşçilerden Hasan Borucu karşıladı. Hoş sohbet eşliğinde gerçekleşen ziyarette Başpehlivan Cengizhan Şimşek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.  Şimşek, “Bu yıl 661. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Pehlivan Altın Kemeri boynuma takmak nasip oldu. Biz inandık, çalıştık. Kıştan bu yana ağır bir tempomuz vardı. Şükürler olsun ki hedefimize ulaştık. Almış olduğum kemeri tüm Antalyalılara, hemşerilerime, Serik Gebiz köylülerime armağan ediyorum. Beni destekleyen er meydanında ve televizyon karşısındaki izleyicilerime de teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün de Eski Pehlivanlardan Tahir Borucu ustam dediğim abimi ziyaret ettim kendisine bizlere vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.  

Ev sahibi Tahir Burucu ise,  bu yıl Kırkpınar başpehlivanlık güreşlerinin ilklere sahne olduğunu söyledi. Cengizhan Şimşek’in Antalya’nın yetiştirmiş olduğu genç pehlivanlardan biri olduğunu dile getiren Borucu, “Küçüklüğünden beri istek arzu ve pehlivanlık da hedef koyduğu belliydi. Başpehlivanlığa çıkıncaya kadar belirli dereceler yaptı. Alt boylardan birinci, ikinci olarak çıktı. Çalışmasıyla ve özverisiyle hiç şımarmadan devam etti. Güreş sporunda çalışmayla, saflık ve temizlikle inanacaksın ve kalbide temiz olacak. Cengizhan bunun bir örneğidir. Güreş seyircilerine göre Cengizhan Şimşek’in kazanması sürpriz oldu. Başpehlivan olacağı kimsenin aklına gelmiyordu. Yaptığı güreşleri izlediğin zaman sürpriz olmadığını görüyorsunuz. Tebrik etmemek mümkün değil, sonuna kadar hak etti. Sonuç itibariyle gururlandık. Kendi hemşerin olması ve çocukluğundan beri tanımamız bizlere onur ve gurur veriyor. Cengizhan Şimşek’e bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 19.07.2022 09:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.