Başkanlardan “tedbirlere uyun” çağrısı

Siyasi parti ilçe başkanları, ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili devletin ve belediyelerin aldığı tedbirleri değerlendirdi. Başkanlar, kurumların özveriyle çalışarak tedbirler aldığını ve vatandaşların da alınan bu tedbirlere uyması gerektiğini söyledi.

23 Mart 2020 Pazartesi 13:58
Başkanlardan “tedbirlere uyun” çağrısı

Türkiye yaklaşık 2 haftadır koronavirüs ile mücadele ediyor. Virüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından birtakım önlemler alınırken, vatandaşlara da “evde kalın” çağrısı yapılıyor. Yerel yönetimler de bu önlemler kapsamında dezenfekte işlemlerini gerçekleştirerek, vatandaşları virüsü ciddiye almaları konusunda uyarıyor. Aksu’daki siyasi parti ilçe başkanları, Bakanlık ve yerel yönetimler tarafından virüsle mücadele etmek için yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini belirtti. Kendi partilerinde de toplantılarını geçici bir süre için ertelediklerini belirten başkanlar, vatandaşlara da mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamaları ve virüsün olası etkilerini ciddiye almaları tavsiyesinde bulundu.

BAKANLIK ÖZVERİLİ ÇALIŞIYOR

AK Parti Aksu İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci, devletin özverili bir şekilde çalıştığını söyledi. Cebeci, “Bilim kurulunun aldığı kararlar neticesinde şunu çok iyi görüyoruz; Sağlık Bakanlığı bu konuda çok özverili bir şekilde çalışıyor. Gerekli araç ve personel hazırlıkları yapılmış, umreden gelen insanların konaklamasıyla alakalı yerler hazırlanmış. Devletimiz 14 maddelik yapılacaklar listesi yayınladı. Bunlara uyulması hususunda öneride bulunuyor. Devletimiz bizim sağlığımız adına uğraşıyor. Sanırım Avrupa ülkeleri arasında en tedbirli olan ülkeyiz. Bundan dolayı gıptayla bakıldığımızı düşünüyoruz. Devletin aldığı önlemlere uymamız, kendimize dikkat etmemiz gerekiyor. Bu tedbirlerde emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” dedi.  

PARTİ İÇİ ÖNLEMLER ALDIK

Aksu Belediyesi’nin de konuyla alakalı tedbirler aldığını ifade eden Cebeci, parti içerisinde de birtakım önlemler alındığını belirterek şöyle konuştu: “Aksu Belediyesi, geçen hafta itibariyle dezenfekte işlemlerine başladı. Kamu kurumları, okullar dezenfekte ediliyor. Şuanda devletimizin alınmasını istediği tedbirler konusunda hassas davranılıyor. Biz de kendi partimiz içerisinde mümkün olduğunca devletimizin önerdiği tedbirleri uygulamak üzere hareket ediyoruz. Toplantılarımıza kısa bir süre ara verdik. Dezenfekte işlemimizi yapıyoruz. Partimizi ziyaret eden vatandaşlarımızı kolonyayla karşılıyoruz. Bu süreçte kongremizi de ertelediğimizi geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşmıştık”. 

EKONOMİK ZARARLARA KATLANACAĞIZ

CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, devletin gerekli önlemleri aldığını ancak vatandaşların da tedbirli davranması gerektiğini söyledi. Yıldız, “Devletimizin ilgili kurumları uyarılarını ve müdahalelerini zamanında yaptı. Yapılanları olumlu buluyorum. Sosyal tesislerin kapatılması, kahvehaneleri, restoranların geçici bir süre kapatılması belki bizi rahatsız eder. Ekonomik açıdan biraz sıkılacağız ama bu geçici bir hastalık. Bize verdiği birtakım ekonomik zararlara katlanacağız. Eğer bunlara şimdi katlanmazsak, ‘Adam sen de’ diyerek günlük yaşantımıza hiçbir şey olmamış gibi devam edersek, bunun bedelini canımızla öderiz. Benim Aksu’da yaşayan hemşerilerimize nacizane tavsiyem; kesinlikle Bakanlığımızın uyarılarını dikkate almaları” diye konuştu.

TOPLANTILARIMIZI ERTELEDİK

Yıldız, parti organizasyonlarına bir süre ara verdiklerini belirterek, “Burada bir can derdi var. Parasal açıdan çözülecek bir durum değil bu. Önce can, sonra mal. O yüzden uyarıları çok önemsiyorum. Uyarıları dikkate almak durumundayız. Biz de gerekli tedbirlerimizi aldık. İş yerlerimizi kapattık. Yakın temaslardan kaçınıyoruz. Çok ciddi bir durum bu. Normal bir soğuk algınlığı, grip gibi bir şey değil. Küresel bir hastalık haline geldi. Genel Merkezimizin talimatıyla sadece il ve ilçe binalarımız açık olacak. Parti içindeki toplantılar, eğitimler mahalle etkinlikleri, ziyaretlerin hepsini geçici bir süre erteledik. Dikkatli olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

HİJYEN ÇALIŞMALARI YETERSİZ

Yerel yönetimlerin aldığı tedbirlerin yetersiz olduğunu söyleyen Yıldız, “Aksu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili hijyen çalışmalarını yürütüyor. Tüm kamu kurumları ilaçlanmalı. Tüm toplu taşıma durakları ve araçları dezenfekte edilmeli. Bunu zaten belediyeler yapıyor. Bunlar olumlu ama ben şuan belediyelerin yaptığı hijyen çalışmalarını da yeterli bulmuyorum. Hala bazı mahallelerde kanalların pislik dolu olduğuna dair şikayetler geliyor. Kanalların temizlenmesi ve buralarda hijyen çalışması yapılması için yetkililerle de görüşüyoruz. En kısa zamanda bunların da yapılacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 

TÜM YÜK SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA

İYİ Parti Aksu İlçe Başkanı Recep Bal, ülke genelinde alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu ifade etti. Bal, “Ülke genelinde alınan tedbirlerde eksikler görüyorum. Tüm yük sadece Sağlık Bakanı’nın sırtına binmiş gibi görünüyor. Partili Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” isimli paketi doğru bulmuyorum. Gerçekten ihtiyacı olanlara değil, zenginlere yönelik hazırlanmış bir paket. Konut kredileriyle ilgili bir madde var. İnsanlar hasta olduktan sonra konut almayı mı düşünecek? Şu anda ihtiyaç olan neyse o yapılmalıdır. Biz, ‘Her şeyden önce sağlık gelir’ diye biliriz ama Partili Cumhurbaşkanı’na göre müteahhitler geliyor galiba” dedi. Bal, parti olarak önlemler aldıklarını da sözlerine ekleyerek ilçe kongresinin ertelendiğini ve yapılacak olan toplantılara 15 gün boyunca ara verdiklerini söyledi.

VİRÜSLE SİSTEMATİK MÜCADELE

MHP Aksu İlçe Başkanı Ahmet Bulut, virüsle mücadelenin sistematik şekilde ilerlediğini belirterek, “Bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs ile mücadele için devletimiz ve Sağlık Bakanlığımız var gücüyle sistematik, akılcı bir çalışma yöntemi ile önlem almaktadır. Milletimizin huzuru, bekası için devletimize ve var gücüyle mücadele eden bütün kurumlara teşekkür ederim. Vatandaşlarımıza da devletimizin ve Sağlık Bakanlığımızın koymuş olduğu kurallara uyarak, kendilerine ve sevdiklerine destek olduklarını hatırlatmak isterim. Bir olursak, beraber olursak, aynı kaderi paylaştığımızı unutmazsak her türlü zorluğu ve belayı yeneceğimizi unutmamalıyız” diye konuştu.

PARTİ ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRİYORUZ

Bulut, parti genel merkezinin aldığı kararları uygulamaya koyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Partimiz, Antalya’da yapılması planlanan MHP Belediye Başkanları Toplantısı’nı ileri bir tarihe erteledi. Partimizin divan ve TBMM grup toplantıları da geçici bir süre iptal edildi. Biz de MHP İlçe Teşkilatı olarak, Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda düzenleyeceğimiz her türlü toplantıyı geçici bir süre için iptal ettik. Bunun yanı sıra, rutin teşkilat faaliyetlerimiz esnasında muhtemel virüs bulaşmasını ve yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve uzmanlarca açıklanan hijyen kurallarına titizlikle riayet edilmesi konusunda mensuplarımız ve camiamız bilgilendirilip uyarılmaktadır”. 

Son Güncelleme: 23.03.2020 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.