Başkan Şahin: "Yangınlara karşı teyakkuzdayız"

Yaz ayının devam ettiği şu günlerde Antalya’nın farklı ilçelerinden gelen orman yangın haberleri Aksu ilçesinde yaşayan vatandaşları daha fazla harekete geçirdi. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, dört bir tarafı ormanlık alana sahip Aksu’da herhangi bir yangına karşı 24 saat ekiplerin hazır ve tedbirli olduklarını söyledi. Şahin, “Vatandaşlardan ricamız ormanlık alanda gezinen yabancı kişileri hemen emniyet güçlerine bildirmelerini özellikle rica ediyoruz” dedi.

02 Ağustos 2023 Çarşamba 10:00
Başkan Şahin: "Yangınlara karşı teyakkuzdayız"

“Yabancı kişileri hemen ihbar edin”

Ağustos ayı sonuna kadar orman yangınları konusunda çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Her an tetikteyiz. Kasıtlı yangında çıkarılıyor. Bunlara karşı çok dikkat etmek lazım. Vatandaşlardan ricamız ormanın etrafında veya sağında solunda tanımadıkları yabancı kişileri hemen emniyet güçlerine bildirmelerini rica ediyoruz. O duyarlılığı da göstermek gerekiyor. Şüpheyle bakmaları lazım tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmak lazım. Benim ülkem diyemeyenlerden her şey bekleniyor. Terörist olabilir, örgüt üyesi olabilir. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olsunlar ve hemen ihbar etsinler” ifadelerinde bulundu.

“İlk müdahale önemli”

 Şahin, “Yaz geldiği vakit orman yangınlarıyla ilgili hassasiyetimiz çok yüksek. Aksu’da bu sene İki yangın yaşadık. Biri Çalkaya bölgesinde biri Yeşil Karaman’da yaşandı. Vatandaşlarımızı ve muhtarlarımızı uyarıyorduk. Orman Bölge Müdürlüğü ’de gerekli uyarılarda bulunuyordu. İlk müdahale çok önemli. Dikkat çok önemli. Bazen hiç hesapta yokken sıkıntı çıkarabiliyor” şeklinde belirtti.

“Tankerleri dolu tutalım”

Vatandaşlardan yangınlara karşı tankerleri dolu tutmaları gerektiğini belirten Şahin, “Tankerler dolu tutulursa belediye olarak biz hazır bulunduruyoruz tankerlerimizi anında müdahale edebilmek önemli. Vatandaşlarımızda bu konuda hassasiyet gösterdiklerini biliyoruz. Aksu ormanlık bir alan, geçen yangınlarda kuru sıcak ve nemin düşük olması yangının yayılmasına vesile oldu. Hava şartları böyle olunca söndürmek çok kolay olmuyor. Buna rağmen hemen müdahale ile kısa sürede söndürüldü. 8 dekarlık bir alan yandı Çalkaya bölgesinde, Yeşilkaraman’da biraz daha fazla alanımız yandı. Vatandaşlarımız tankerleriyle hemen müdahale ettiğinden dolayı felaket önlenmiş oldu” diye belirtti.

Vatandaşlarımız duyarlı

Aksu’da yaşayan vatandaşların ormanı sevdiğini ve koruduğunu kaydeden Şahin, “Yeşilkaraman’da vatandaşlar yangına hemen müdahale etti. Vatandaşların duyarlılığı çok önemli. Vatandaşın ilaçlamada kullandığı tankerler vasıtasıyla yangın çok fazla alana yayılmadan söndürüldü. Vatandaş ormanını seviyor, saygı gösteriyor ve koruyor. Aksu halkından bu konuda ki duyarlılığından ötürü teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun diyorum. Yangın ekibi daha gelmeden yangına müdahale edebiliyorlar” dedi.  

Son Güncelleme: 02.08.2023 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.