Başkan Şahin 1 yılı değerlendirdi

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üzerinden 11 aylık bir zaman dilimi geçti. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak AK Parti’den tekrar Aksu Belediye Başkanı seçilen Halil Şahin, bir yılın değerlendirmesinde bulundu.  Şahin, yapılacak bir yanlışın telafisi olmadığını bildiklerini ve bu nedenle ‘Her şeyi yapacağım’ demek yerine, gerçekleştirebilecekleri projelere odaklandıklarını belirtti. 

02 Mart 2020 Pazartesi 14:46
Başkan Şahin 1 yılı değerlendirdi

Belediye başkanlığının ikinci döneminde yaklaşık 1 yıllık süreyi tamamlayan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bu süreçte yapılan çalışmaları ve geleceğe dönük projeleri gazetemize anlattı. Aksu’da modern bir şehir oluşturmak istediklerini belirten Şahin, bugüne kadar Aksu’ya zarar verecek bariz bir hata yapmadığını düşündüğünü söyledi. Görev süresi boyunca mülkiyet ve altyapı konularında önemli adımlar atıldığını belirten Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bölgenin en büyük eksiklerinden olan hastane projesinin de bu yıl içerisinde tekrar ihaleye çıkacağının altını çizerek, Aksu’nun menfaatine olacak tüm projelerin önünü açmaya çalıştıklarını dile getirdi.  

AKSU ŞEHİR OLMALI

Aksu’yu yaşanabilir bir ilçe yapma yolunda adımlar atıldığını belirten Başkan Şahin, “Aksu yaşanabilir bir ilçe olmalı. Sosyal donat alanlarının mutlaka olması lazım. Biz elimizdeki imkanları kullanarak ve biraz da idarecilik, adı üstünde belediyecilik eşittir idarecilik, ile olması için de elimizi taşın altına koyduk. Her şey dört dörtlük kanuna nizama uydu veya uymadı olayına gelmeden, pratik çözümler üreterek Aksu’da yaşanabilir bir kent oluşturma yolunda ciddi adımlar attık. Ama nihai hedefimiz Aksu’nun şehir olması. Yeni kurulan bir ilçeyiz, burada olmazsa olmazımız şehrin meydanı. Kurumların içerisinde bulunduğu Hükümet Konağı, hastanemiz, kültür merkezimiz olmalı. Birçok projede inşaatlar başladı ama tasarruf tedbirlerinden dolayı bazı projeleri hemen bitiremiyoruz” diye konuştu. 

HASTANEYİ BÖLGEMİZE KAZANDIRACAĞIZ

İkinci kez ihaleye çıkacak olan hastane projesi hakkında bilgi veren Başkan Şahin, şöyle konuştu: “Hastane projemiz ikinci bir ihaleye kaldı. Bakanlarımıza kadar giderek gerekli görüşmeleri yaptık. İlk ihale 211 milyon civarıydı. Dövizdeki dalgalanmalardan dolayı hastanenin maliyeti 211 ise 250 oldu. Müteahhit ek protokol istedi ama inşaat daha temel aşamasında olduğu için yüzde 5’i anca yapılmış oluyordu. Yüzde 20’leri falan bulsaydı mecbur devam etmesi gerekiyordu. En sonunda onlara da verilen kanuni bir hak varmış, iptal ettiler protokolü. Şuan ek ödenek aktarılması olacak, ondan sonra ihale yapılacak. Bu sene büyük bir aksilik olmazsa ikinci ihale yapılıp devam edecek. İhale için net bir tarihi yok. Şimdiye kadar yeri bile ayarlanamamış olan hastaneyi, biz 220 dönümlük bir alanda 300 yataklı bir hastane olarak pırıl pırıl bir şekilde bölgemize kazandıracağız”. 

MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Görev süresi içerisinde mülkiyet sorununu büyük ölçüde çözdüklerini belirten Halil Şahin, “Aksu’nun planlamaları ve mülkiyetle ilgili yıllardır bekleyen birçok problemini çözdük. Atatürk Mahallesi ile ilgili ciddi sıkıntılarımız vardı. Bizden önceki dönemde yapılan 2B çalışmalarını, fiyatlandırmaları da gördük. Her ne yapıldıysa mahalleli sokağa dökülmüştü. Bu dönem, vatandaşımızı masada temsil eden belediye olarak üzerimize düşeni yaptık. İl ve ilçe başkanlarımız, vekillerimizle birlikte her şeyin yapılacağını gördük. Yakın zamanda tebligatlar yapılacak. Önceki dönemlere göre, ‘Allah razı olsun’ diyen yüzde 99 oldu. Pınarlı bölgesinde de ciddi bir sıkıntı vardı. Vatandaşın, kullandığı yerin tapusunu alabilmesi için öncelikle orada imarın yapılması gerekiyordu. İmarda da binlik planlama bitti,  18’liğe başladık. Herkesin kullandığı yeri alabileceği bir çalışmanın sonuna doğru geldik” dedi.

PAZARYERİ SAYISI ARTTI

Vatandaşın faydalanabileceği pazaryeri sayısını arttırdıklarını belirten Başkan Şahin, “Biz göreve geldiğimizde Aksu’da pazaryeri yoktu. Resmiyette pazaryeri koydurduğumuz yerler var, idareten pazar yapıp imarda oraya pazar koydurmak için uğraştığımız yerler var. Büyük projelerle uğraşıyoruz ama bunlar zaman alan işler. Vatandaş yağmurlu havada kapalı ortamda pazar alışverişini rahatça halletmek istiyor. Hiç masraf etmeden düğününü, mevlidini yapıyor. O günlerde böyle bir ihtiyaç olduğunu gördük, uygulamaya koyduk. Burada en sıkıntılı yerimiz Güzelyurt Mahallesi idi. Orada yola kurulan bir pazar var. Esnaf ve vatandaş şikayetçi ama alternatifini oluşturmadan pazar kaldırma gibi bir şansımız yok. Şuan 7 dönümlük bir alan pazaryeri olarak ayrıldı. Vatandaşlarımız Güzelyurt tarafında Aksu’daki en büyük pazarı görecekler, yakında başlayacağız” şeklinde konuştu. 

KANALİZASYON BÜYÜK EKSİK

Kanalizasyon konusunda adımlar atıldığını belirten Şahin, “Aksu’nun kanalizasyonu birinci önceliğimizdi. Görünmeyen bir şey gibi ama en büyük eksikliğimiz kanalizasyon. Öncelikle imarıyla kanalizasyon borularının geçeceği yolu resmileşecek, ona göre de ihalesi yapılacaktı. Şimdi o da başladı. Macun’da plan bittiği için, mısır patlar gibi inşaatlar başladı. Arkasından kanalizasyonla ilgili eksiğimiz hemen su yüzüne çıktı. Yukarıdan kanalizasyon bundan önceki dönemde başlamıştı. Ama alt taraftaki imar tam bitmediği için bağlantı yapılamıyordu. Günü kurtarmak için biz Aksu Belediyesi olarak kanalizasyon yapmaya çalıştık. ASAT’ın yapacağı işi yaparak hiç olmazsa mahallenin bir kısmını rahatlatmış olduk. Şimdi ekipler çalışıyor. 5 ayda çalışmanın biteceğini söylediler” ifadelerini kullandı. 

KUNDUYA YATIRIM YAPIYORUZ

Kundu’ya yapılan yatırımları da anlatan Başkan Şahin, “Kundu’da kapalı pazaryeri yaptık. Esnaf da bir yer istedi, onunla ilgili de temel atıldı. Kopak Çayı’ndan Necati Başkırt İlkokulu’na kadar olan alanda 3 metre bisiklet yolu, 2 metre bisiklet yolu ve aydınlatma yapılacak. Önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1 milyon liralık kredi ayırttık. İller Bankası’nda hazırda bekliyor para. Zaten ona istinaden ihale yapacağız. Turizm Bakanlığı da söz verdi, 1 milyon lira da oradan alacağız. Her halükarda 2 milyon lira gibi bir paraya bitireceğiz biz o işi. Murat Kurum bakanımız da ‘1 milyon lira bir bütçe ayıralım, duruma bir bakalım’ dedi. Yetmezse kapı tekrar açık vaziyette. Gaye Sitesi’nin oradaki bataklığı kuruttuk. 10 dönümün üzerinde bir yer var park yapmak için ve 1.5 milyon liradan bahsediliyor. Sahilde öyle bir park yapacak başka bir alanımız yok” dedi. 

10 DÖNÜMLÜK ALANA PARK

Kundu bölgesini düzenli hale getireceklerinin sözünü veren Halil Şahin, şu ifadeleri kullandı: ”Vatandaş her şey pırıl pırıl olsun istiyor. ‘Neden burayı düzene sokmuyorsunuz’ diyor. Düzene sokuyoruz, Kemerağzı-Kundu bölgesinde sadece o sahilde dört tane plaj yapmışız. İlk başta sahilin asfaltını yaptık, öyle geldik buraya. Okul denildi; Necati Başkırt hayırsevere rica ettik ve okulun yapımını erkene aldık. Lise inşaatı da başlayacak yakında bir aksilik olmazsa. Köprü istediler, hemen yapmaya başladık. Hatta şaşırdılar, ‘Ne çabuk geldiniz’ dediler ve biz de ‘Bazen öyle olur’ dedik. Bizim her yerde 10 dönümlük parkımız yok, çoğu yerde 5 dönümlük oluyor parklarımız. Parkı da kendi imkanlarımızı zorlayarak, DSİ’nin kanalını dolduruyoruz. Pratik çözüm ortaya koymazsak bizden önce 6 park vardı, şimdi 7 veya 8 olurdu. Ama 70-80 oldu böyle pratik çözümlerle arttı”.

HİZMETLERİ BASİTE İNDİRGİYORLAR

Bazı kesimlerin, yaptıkları her şeyi eleştirdiğini ifade eden Şahin, “Yaptığımız işleri ekibimiz sosyal medyada paylaşınca, hemen yorumlar başlıyor. ‘Şimdiye kadar neredeydiniz’ tarzında yorumlar görüyorum. ‘Kimdir bunu diyen?’ diye araştırınca görüyorum ki, bu kişiler daha önce ‘Aksu’nun hizmetini nasıl yaparız’dan ziyade, ‘Nasıl bu işten menfaat sağlarız’ hesabıyla idarecilik yapanların çevresinde bulunanlar. Yapılan bir hizmeti hemen basite indirgiyorlar. Yapılmadığı zaman da ‘Neden bu kadar pazar yapıldı da Güzelyurt kaldı?’ diyorlar. Güzelyurt’un imarla, şerhlerle ilgili sıkıntısını çözmeden oraya bir şey yapma şansımız mı vardı? ‘Hadi şurası pazaryeri’ diyebileceğimiz, bizim kontrolümüzde olan bir yer yok. Vatandaşın imardan sonra yüzde 40 zayiatının içerisinden alınan yer çıkacak. İşte zaman, bu zaman” diye konuştu. 

VATANDAŞIN İSTEDİĞİNİ YAPIYORUZ

Vatandaş ne istiyorsa onu yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Olaylara farklı yaklaşarak vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışanlar oluyor. Ancak anlatıldığı zaman, vatandaşın işi bilen kesimi sağ olsunlar bizi savunuyorlar her ortamda. Biz her halükarda, vatandaş ne istiyorsa ortaya koyuyoruz. Aksu’nun önünü açabilecek ne tür proje varsa, hepsinin önünü açmaya çalışıyoruz. Olmayacak bir işi de yapmamaya çalışıyoruz. Geçmişte mesela, imar yapılan yerlerde yüksek gerilimin altında arsa verilmiş. Beş senedir o yüksek gerilimin altındaki arsaları dışarı çıkararak, oraya nasıl yeşil alan koyacağımızı çözmeye çalıştık. Sahaya inip, ‘Her şeyi yapacağım’ demekle bu işlerin olmadığını da biliyoruz. Sorunları, vatandaşın ‘Allah razı olsun’ diyeceği şekilde çözüme kavuşturmak için çabalıyoruz”.

YUKARIDAN DESTEK ALIYORUZ

Vatandaşların belediyenin işleyişini fazla bilmediği için eleştiride bulunduğunu söyleyen Halil Şahin, “Yapılan her şeyi belediye başkanı mı yapıyor sanki?’ diyorlar. O yapmıyor işte, Aksu’da herkesin yapacağı iş var. Belediyenin de yapacağı iş altyapıyı hazırlayarak yatırımcıyı buraya getirmek için ortam oluşturmak. Bizim neyi, nereden harcayacağımızı ve bu işleri nasıl yapacağımızı dışarıdaki vatandaş bilmez. ‘Belediyenin sanki hesapsız bir parası var da, biz yatıp o parayı harcamıyoruz’ gibi düşünebilirler. Biz yeri geliyor hükümetimizden destek alıyoruz, yeri geliyor Büyükşehir Belediyesi’ni devreye sokuyoruz. Nihayetinde hizmet yürüyor. Yoksa İller Bankası’ndan gelen paramızla, Aksu’nun her hizmetini karşılama şansımız yok. Aksu’nun beklediği hizmetleri yasal bir çerçeveye uyarlayıp, bürokrata ve kendimize sıkıntı vermeyecek şekilde yürütmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Aksu Belediye Meclisi’nde tüm partilerin uyum içinde çalıştığını belirten Şahin, durumdan memnun olduğunu söyledi. Başkan Şahin, “Şuan bakıyorum, meclisimizde tek ses çıkarıyoruz. Aksu ile ilgili yapılabilecek, Aksu’nun menfaatine olan ne varsa meclis üyesi arkadaşların hepsi sağ olsunlar, anlatıldığı zaman herkes Aksu’nun hizmeti için bir araya gelebiliyor. Bu da bizim için önemli. Yanlışımız olmaması lazım. Çünkü Aksu’da bir temel atıyoruz, bir şehir oluşturuyoruz. Eğer burada yanlışla yola çıkarsak, yanlışla devam edersek sonra dönüp düzeltme şansımızın da olmayacağı bir dönem yaşıyoruz. Bilerek yanlış yapar mıyız? Ben bilerek yanlış olmayacağını düşünüyorum. İnşallah bilmeyerek de yanlış yapmayız. Geçmişteki 5 yılda Aksu’ya zarar vermediğimize inanıyorum. Bariz bir hata yapılmadığını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.