Balbey'de heyecan yüksek

Antalya'nın, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nca 'Kentsel Sit Alanı' ilan edilen, bu nedenle tek bir çivi dahi çakılmayınca binaları çürüyen Balbey Mahallesi'nde 28-29 Eylül'de 'Sanata Evet' kampanyası kapsamında gerçekleşecek 'Balbey Kültür-Sanat Festivali'nin programı belli oldu.

19 Eylül 2013 Perşembe 10:32
Balbey'de heyecan yüksek
Etkinlik koordinatörlerinden Gözlem Küçük, Balbey Muhtarlığı'nda mahalle sakinleriyle bir kez daha bir araya gelip, son kez hazırlıklar gözden geçirildi. Mahalleli, Antalya'nın geleneksel yemek ve tatlılarını hazırlayıp, sembolik ücretler karşılığında ikram etme sözü verdi. Mahalledeki pide fırını, pastane, restoran, çorbacı, market, sanat merkezi ve daha birçok esnaf, festivale imkânları ölçüsünde katkıda bulunacak.

SOKAKLAR RENKLENECEK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Devlet Tiyatrosu Opera Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) işbirliğinde organize edilen ve ilki Kaleiçi semtinde gerçekleşen şenliğin ikincisi, Balbey Mahallesi'ne kaydırıldı. Festivalde, resim, heykel, seramik, geleneksel el sanatları sergileri açılacak, uygulamalı sanat çalışmaları, el emeği, göz nuru el sanatları satışları yapılacak. Müzik, dans, tiyatro ve daha birçok sürpriz gösterimlerin yer alacağı sokakların ışıklandırılması için de çalışmalara başlandı. Etkinlik yapılacak sokaklar, geceleri rengârenk lambalarla ışıl ışıl bir görünüme kavuşturulacak, üç evin dış cephesi boyanıp, üzerine de ressamlar resimler, desenler çizecek.

MAHALLE TANITILACAK
Yenimahalle Kültür Merkezi'nin (YKM) sorumluluğunda yürütülecek festival sayesinde, 5 asırlık geçmişe sahip olan Balbey Mahallesi'nin tarihi geçmişi hakkında bilgiler verilecek, tescilli binalar fotoğraf kareleriyle tanıtılacak. Yetkililer, "Sokaklarda 200'den fazla sanat stantı oluşturulacak. Stantlarda bir yandan workshop (canlı performans) uygulamaları yapılacak, bir yandan da el emeği, göz nuru el sanatları, takı tasarımı çalışmaları sergilenip satışa sunulacak. 'Evde yemek yapmak da bir sanattır' sloganıyla da ev hanımlarının leziz yemekleri, tatlıları, börekleri ikram edilecek. Müzik grupları konserleriyle, dans grupları modern danslarıyla, halk oyunları ekipleri danslarıyla sokakları şenlendirecek" dedi. 

Son Güncelleme: 19.09.2013 11:08
Anahtar Kelimeler:
AntalyaBalbey Mahallesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.