Badak'tan hizmet sözü

Aksu Kent Konseyi’nin davetlisi olarak ilçemize gelen Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, yoğun geçen görüşme ve ziyaret trafiğinde, “Aksu şaha kalkacak” sözü verdi.

07 Ocak 2014 Salı 12:18
Badak'tan hizmet sözü
Badak, her ikisi de Ak Parti’li olacak Büyükşehir ve Aksu belediye başkanlarının, uyumlu bir çalışma ile ilçenin önündeki engelleri kaldıracağını ve yatırımları başlatacağını belirtti.

Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Aksu Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun daveti üzerine geldiği ilçemizde yoğun bir gündem geçirdi. Önce Ak Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Sadık Badak, burada, İlçe Başkan Vekili Durmuş Kaan Şahin, yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi aday adayları ile görüşme yaptı. Aksu’nun kalkınmayı her şekilde hak ettiğini ve bunu mutlaka başaracağını kaydeden Badak, önemli olanın Aksu ile Büyükşehir Belediyesi arasında uyumlu bir çalışmanın gerçekleştirilmesi olduğunu vurguladı.

Aksu’nun engelleri kaldırılacak
30 Mart yerel seçiminden sonra Antalya’da Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Partili bir yönetime kavuşacağını, Aksuluların da Ak Parti’nin hizmetini özlediklerini ifade eden Milletvekili Sadık Badak, şunları söyledi: “Aksu, yatırıma susamış bir ilçe. Sizlerin sıkıntılarınızı çok iyi biliyoruz ve her zaman yanınızdayız. Aksu’nun önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Bunun için de Ak Parti’li bir Belediye Başkanı’nın Aksu’ya kazandırılması lazım.”

Sorunlarınıza duyarsız değiliz
Badak, Ak Parti’deki ziyaretinin ardından belediyeye geçerek, burada Aksu Kent Konseyi Başkanı Turan Şahin ve Yürütme Kurulu üyelerinin taleplerini dinledi. Aksu Kent Konseyi’nin ilçedeki sorunları anlatan milletvekillerine yazdığı mektuba AK Parti olarak duyarsız kalmadıklarını dile getiren Badak, sorunların çözümü konusunda elinden geleni yapacağını söyledi. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın da sonradan katıldığı toplantıda Badak’a Teleferik projesi de gösterildi.

Mektup vekilleri harekete geçirdi
Aksu Kent Konseyi başarılı çalışmaları ile dikkat çekiyor. İlçedeki tüm sorunları ele alan ve çözümü konusunda gerekli mercilere tavsiye mektupları yazan Konsey, son olarak da Antalya milletvekillerine mektup göndererek ilçenin sorunlarını anlattı. Konsey’in mektubuna ilk duyarlılık AK Parti milletvekili Sadık Badak’tan geldi. Aksu Kent Konseyi’ni ziyaret eden Badak, sorunları Konsey Başkanı Turan Şahin’den dinledi.

Şahin’den sitem dolu sözler

Şahin, özellikle EXPO konusunda Aksululara çok fazla önem verilmediğine dikkat çekerek, “EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay, Aksu’daki STK’ları, halkı, konseyin toplantılarına dilinin ucuyla çağırıyor. Aksulular daha çok bilgilendirilmeli. Büyükşehir’in çöp kokusu ise Aksu’ya kadar iniyor. Kurşunlu’daki ağaç katliamı ise çok üzücü. İlçemizde hastane olmaması ise en büyük sıkıntı” diye konuştu.

Sıkıntılar Çavuşoğlu’na iletilecek

Kent Konseylerinin önemine değinerek söze başlayan milletvekili Sadık Badak, “EXPO ülkemiz, Antalya ve Aksu için çok önemli bir proje. Teleferik projesini yönetim kurulunun görüşüyor olması gerekli, mutlaka ele almışlardır. Mevlüt Çavuşoğlu’na bu konulardaki sıkıntılarınızı ileteceğim. Hastane konusunda da Lara’da devlet hastanesi yapalım dedik ama yer gösteremediler. Sevgi Köyü yanındaki alanda hastane için röleve çalışması yapılıyor.” dedi.

Kurşunlu için komisyon kuruldu
Aksu’nun imar konusuna da değinen Badak, imar kargaşasının Aksu’ya yakışmadığını belirtti. Badak, “Umarız Aksu’ya yakışır imar yapılır, biz tarımda marka değeri yükselmiş bir Aksu istiyoruz. 2B’de de idarelik sorunlar var, bu duruma bir bakacağız. Kurşunlu’daki ağaç kesimleri ile ilgili de komisyon kuruldu. Kurşunlu turistik bölge, ağaçlar kesilip yenileri mi dikilse daha iyi olur, yoksa kesimin dağlık bir alandan yapılması mı daha iyi komisyon araştırıp karar verecek.” şeklinde konuştu. Toplantıya sonradan katılan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım da EXPO için Sadık Badak’a öneride bulundu. İsa Yıldırım, EXPO 2016 için Aksu’ya büyük bir Mevlana heykeli yapılmasını önerdi. Toplantıda Badak’a teleferik projesi de gösterildi.
 

Son Güncelleme: 07.01.2014 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.