ATSO Tarım Kümesi'nin Brezilya ziyareti

 ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO), Ticaret Bakanlığı'nın 'Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi' (UR-GE) desteği kapsamında, yürütmekte olduğu 'ATSO Tarım Kümesi Projesi' ilk yurtdışı faaliyetini Brezilya'nın Sao Paulo eyaletine gerçekleştirdi.

25 Nisan 2019 Perşembe 11:47
ATSO Tarım Kümesi'nin Brezilya ziyareti

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz başkanlığındaki ATSO Tarım Kümesi'nin Brezilya ziyaretine 16 firma katıldı. Ziyaret hakkında bilgi veren Deniz, Brezilya'nın güçlü tarım sektörü ve dünya kahve, soya fasulyesi, buğday, pirinç, mısır, şeker kamışı, kakao ve narenciye üretimindeki payı ile önemli bir ülke olduğunu söyledi. Deniz, katılımcı firmaların ülkeyi ve tarım sektörünün yapısını tanıma ve çeşitli kurum ve firmalarla birebir ilişki kurma fırsatına sahip olduğunu kaydetti.


ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik'i de ziyaret ettiklerini, Brezilya pazarı hakkında bilgi aldıklarını kaydetti.

Sao Paulo Ticaret Ataşesi Cansu Dinçer Zeybek'i de ofisinde ziyaret eden ATSO heyeti, burada Brezilya ekonomisi ve tarım sektörü hakkında detaylı bilgiler aldı. Zeybek; Sao Paulo'nun ihracatçılar açısından Latin Amerika'ya açılan kapı olarak değerlendirildiğini ve Brezilya'nın tarımsal ürünler ticaretinin de önemli bir oranının Sao Paulo'da gerçekleştirildiğini belirtti. Bu bağlamda Brezilya pazarına giriş yapmak için en uygun başlangıç noktası olduğunu da sözlerine ekledi.

 


İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI
Heyet ziyareti kapsamında Sao Paulo Ticaret Odası ile düzenlenen B2B (ikili iş görüşmeleri) organizasyonuna katılan küme firmaları, Brezilyalı firmalarla bir araya geldi. Görüşmelerde işbirliği imkanları değerlendirildi. Başkonsolos Serkan Gedik ve Ticaret Ataşesi Cansu Dinçer Zeybek de ikili iş görüşmeleri etkinliğine katılarak firmalara destek verdi.

Ziyaret kapsamında; ATSO ile Sao Paulo Ticaret Odası arasında, iki şehir arasındaki ticari ve sosyal etkileşime katkıda bulunmak ve Odalar arasındaki bağları güçlendirmek amacıyla, karşılıklı iş birliği anlaşması imzalandı. İmza töreninde konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihangir Deniz, "Brezilya pazarı zorlu bir pazar ama aynı zamanda, özellikle tarım sektörü açısından, ihmal edilemeyecek büyüklükte bir pazar. Sektörde, dünyanın en güçlü oyuncularından birisi konumundalar. Brezilyalıların da bizler gibi canayakın, sıcakkanlı ve uluslararası işbirliğine açık olmaları, burada iş yapmak isteyen sektör firmalarımız için, büyük bir avantaj" dedi.

Brezilya pazarında yer almak isteyen firmaların en büyük sıkıntısının dil problemi olabileceğini de belirten Deniz, “Brezilya'da kalıcı olmak isteyen firmalarımızın Portekizce iletişim kurabiliyor olmaları çok önemli; bu konuda kesinlikle bir çalışma yapmalarını öneriyorum" diye konuştu.

Heyet ayrıca; Brezilya Bitki Besleme Teknolojisi Sanayileri Birliği, Brezilya Tohum ve Fide Birliği, Sao Paulo Depolar ve Haller Şirketi yetkilileri ile de görüşmelerde bulundu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.