Asimado Hotel depremin ilk günü kapılarını açtı

Aksu’da hizmet veren Asimado Hotel İnşaat firması, depremin hemen ardından Kemer’de bulunan otellerini depremzedelere açtı. İşletme Genel Müdürü Gökhan Özdenli, 6 Şubat’ta depremin olduğu sabah itibariyle Antalya’da ilk kapılarını afetzedelere açan otel olduklarını söyledi.

14 Şubat 2023 Salı 13:04
Asimado Hotel depremin ilk günü kapılarını açtı

Depremzedelere Antalya’da ilk kapılarını açan oteliz”

Otellerinin kış dolayısıyla kapalı olmasına rağmen acil hazırlık yaparak depremzedelere açtıklarını belirten Özdenli “6 Şubat depremin olduğu sabah itibariyle Kemer’de bulunan Asimado Suit Hotelimizi Yönetim Kurulu Başkanımız Süleyman Özbay’ın talimatıyla depremzedelere açma kararı aldık. Otelimiz kapalı olmasına rağmen gerekli hazırlıkları yaparak acil bir şekilde yaptık. Sosyal medya da hızlı bir şekilde kampanya başlattık. Cumhurbaşkanımız açıklama yapmadan, sabah saat 08-09.00 civarı sosyal medyadan duyuru yaptık ve her kesime bu duyuru kısa sürede ulaştı. Otelimizde bütün depremzedelere ücretsiz konaklama, üç öğün yeme ve içme, eşyası olmayanlara da kıyafet temini vereceğimizle ilgili bilgilendirme yaptık ve sosyal medyada çığ gibi bu duyuru büyüdü. Bunun üzerine bir gün sonra sayın Cumhurbaşkanımız Antalya’daki otellerin açılmasını söyledi ama Antalya’da ilk kapılarını afetzede bölgesinden gelen depremzedelere kapılarını açan firma olarak Asimado Suit Hoteldir. Şu an 250 kişi var. 30 tane odamız var. 7 tane bungalov evimiz var. Ek yatak aldık. 2 dönümlük arazi üzerine komple çadır kurduk ve çadırların içerisinde insanları ağırlamaya başladık. Her odaya klimanın ve ısıtıcının yetmediği yerlere ekstra ısıtıcılar aldık. Bunların hepsini tamamen öz kaynaklarımızla yaptık. Herhangi bir şekilde devletin imkanlarını kullanmadık” dedi.

“Otelimiz tamamen dolu”

Özdenli, “Özellikle belirtmek istiyorum. Depremzedelere kapılarını açmış çok büyük oteller var. Bunlar devletten kişi başı para almanın peşinde koşuyorlar. Biz gelen misafirlerimizden hiçbir şekilde ücret almıyoruz. Süresiz konaklamak isteyenler olursa kalabilirler herhangi bir ücret talebimiz yok. Şu an otelimiz tamamen doludur. Çevrede ne kadar eczanesi, otel sahiplerine kadar kim varsa binlerce insan bize yazılı olarak ulaştılar. Her mesaja itinayla geri döndük. Otelimiz de yer olmadığını fakat otelimizin haricinde diğer evlerimizi de açtık. Her çalışan kendi evini de bir depremzede ailesine açtı. Otelimiz dolu diye gelen depremzedeleri geri göndermedik. Gerekli yerlere yerleştirmeler yaptık” şeklinde konuştu.

Önceliklerinin; yaşlı, kadın, çocuklu aile, hamile ve engelliler olduğunu kaydeden Özdenli, “Çocuklar için oyun parkı temin ettik. Afet bölgesinden gelen depremzedelere sadece barınma ve giyinme ihtiyacı karşılamadık. Çocukları için eğlenceli ortamlar oluşturduk. Bunların yanında sosyal etkinlikler düzenledik. Antalya bölgesinden birçok kamu kuruluşunda çalışan insanlar aradı. Turizm bakanlığının ofisinden aradılar. İl Afet Müdürlüğü, Belediyeden aradılar. Bizden destek istediler. Bütün kapılarımızı herkese açtık. Kemer bölgesi Kaymakamı aradı özellikle teşekkür etti. Hızlı bir şekilde koordine olup insanların tahmin edemediği kadar kapılarımızı hızlı açtık. İnsanlardan sadece şunu rica ettik. Yeni ürün değil evlerinizde kullanmadığınız temiz giysileriniz varsa lütfen onları getirin dedik. Bunun haricinde kimseden para v.s. kabul etmedik. Gönüllülük usulüyle getirilen kıyafetleri otelimizde gelen insanlara temin ettik. Elimizden gelen bütün seferberliği sağladık. Asimado Suit Hotel ailesi olarak depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor ve kalanlara da geçmiş olsun dileklerimizle yaralarını sarmak için elimizden gelen her şeyi yapmak için burada olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 14.02.2023 14:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.