Antalyalılar, 'Büyük 1 Mayıs Mitingi ve Yürüyüşü'ne davet edildi

 DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş'in çağrısıyla Kalekapısı Attalos Heykeli önünde  bir araya gelen çeşitli sendika ve dernekler, 1 Mayıs'ta Antalya'da düzenlenecek 'Büyük 1 Mayıs Mitingi ve Yürüyüşü' için Antalyalıları meydanlara davet etti.

25 Nisan 2019 Perşembe 10:44
Antalyalılar, 'Büyük 1 Mayıs Mitingi ve Yürüyüşü'ne davet edildi

Attalos Heykeli önünde toplanan tüm sendika ve dernekler adına açıklamada bulunan DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, işçisi, işsizi, emekçisi, çiftçisi, emeklisi, esnafı, öğrencisi, kadını, genci, yaşlısı, aydını, sanatçısı, gazetecisiyle tüm Antalya halkını 1 Mayıs'ta meydanlarda görmek istediklerini söyledi.

Küçük bir azınlık ve bir avuç patron için değil, halkın ve emekçi çoğunluğun insanca yaşayacağı bir memleket özlemiyle meydanlarda olunması gerektiğini belirten Cemal Aybar, "Ekonomik krizin faturasını, işçiler, emekçiler, dar gelirli milyonlar ve halk değil, krizin sorumluları ödesin diye alanlarda olacağız. İşsizlik fonunun patronlara ve bankalara peşkeş çekilmesine, kıdem tazminatımıza göz konulmasına, emeklilik hakkımızın gasp edilmesine karşı, zorunlu kesinti ile BES'lememek, haklarımıza sahip çıkmak için alanlarda olacağız. ABD emperyalizminin ve işbirlikçilerinin bölgemizde ve tüm dünyada sürdürdüğü savaşlara karşı barışı savunmak için alanlarda olacağız. Cinsiyeti, kimliği, inancı sebebiyle insanların ikinci sınıf yurttaş edilmesine karşı, barış, kardeşlik içinde yaşayacağımız bir ülke ve dünya kurmak, eşit yurttaşlık hakkımız için alanlarda olacağız. Haydi hep birlikte 1 Mayıs'a" açıklamasında bulundu.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Türk-İş ve Birleşik Kamu-İş adına basın açıklamasına katılanlar, açıklamanın ardından emeğine, ekmeğine, işine, geleceğine ve memleketine sahip çıkmak isteyen herkesi 1 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00'te Aydın Kanza Parkı'nda toplanmaya davet etti ve halka bildiri dağıtıldı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.