Antalya OSB'de ilçe nüfusu kadar istihdam

 TÜRKİYE'nin ilk sanayi bölgeleri arasında yer alan Antalya Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) 328 firma, 13 bin kişiyi istihdam ediyor.

24 Ağustos 2018 Cuma 11:05
Antalya OSB'de ilçe nüfusu kadar istihdam

Antalya Ticaret Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde 1976 yılında kurulmasına karar verilen Antalya OSB, Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgelerinden biri oldu. 692 hektarlık alanda kurulu OSB'de 328 sanayi parseli bulunuyor. Alanın büyümesi için de çalışmalar devam ediyor. Bürokrasinin en aza indirilmesi ve zaman kaybının önlenmesi amacıyla doğrudan OSB'ye hizmet veren ve kendi idari yapıları içerisinde teşkilatlanan müteşebbis heyetinin başında Antalya Valisi yer alıyor. Heyette ayrıca ATSO'dan 5 üye, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'ndan 1, sanayicilerden seçilen 8 üye olmak üzere toplam 15 üyeden yer alıyor.


7,5 MİLYARLIK TİCARET HACMİ
Alandaki parsellerde yüzde 100 doluluk oranına ulaşan bölgede 328 firma bulunuyor. 200 milyon dolarlık yatırımla yoluna devam eden OSB'de gıda, ahşap-mobilya, kağıt-ambalaj, tarım-gübre-kimya, makina-metal-enerji, plastik-polyester-akrilik, inşaat-yapı ve tekstil alanlarında faaliyet gösteren firmalar yer alıyor. 13 bin kişinin istihdam edildiği OSB'de, ticaret hacmi 7,5 milyar liraya, ihracat ise 500 milyon dolara ulaştı. Türkiye'nin en iyi ilk 5 bölgesinden biri olarak gösterilen OSB'de elektrik işletme bakım, doğalgaz, içme-kullanma suyu, peyzaj ve regreasyon, kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisi, çamur geri devir pompa istasyonu, itfaiye, haberleşme, personel lojmanları, güvenlik dahili yolları, PTT şebekesi, alışveriş merkezi, kademe dükkanları, camisi, kreşi, oteli, sosyal tesisleri ve atölyesi ile birçok hizmet bulunuyor.

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLMAYACAK SANAYİ ÜRÜNLERİ
OSB Başkanı Ali Bahar, dünya ve Türk turizminin sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan Antalya'da turizm sektörünü destekleyecek sanayi yatırımlarının da bulunmasının kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu söyledi. Binlerce yıllık tarihi ile açık hava müzesi, doğal güzellikleri, denizi ve güneşi ile tabiat harikası Antalya'nın ihtiyaçlarını dikkate alarak, çevre kirliliğine sebep olmayacak sanayi türlerinin seçildiğini belirten Bahar, "Sanayi yatırımlarını bir araya toplayıp, düşük maliyetli ve her türlü altyapısı hazırlanmış sanayi parsellerini üretmek, tahsis etmek, yapım ve işletme aşamalarında kontrol etmek, gelişmelerini sağlamak bölgemizin amacıdır" dedi.



OSB'NİN HEDEFİ
Ali Bahar, katılımcıların beklenti ve ihtiyaçlarını ön planda tutmak, bu beklenti ve ihtiyaçları kaliteli, hızlı ve güvenilir hizmet anlayışımız doğrultusunda mükemmel şekilde karşılamak ana görevleri olduğunu söyledi. Başkan Bahar, şöyle konuştu:

"Deneyimli ve nitelikli insan kaynağımız sayesinde sunduğumuz hizmetler ve farklılık yaratan projelerimiz ile her zaman en iyiyi yakalamak, sahip olduğumuz örnek OSB imajını koruyarak katılımcılarımızın yatırımlarına artı değerler katmak en büyük hedefimizdir. Hizmet üretirken çevreye ve insana duyarlılığımızı ortaya koymak, sosyal sorumluluk bilinci ile bulunduğumuz bölgede kültürel ve ekonomik gelişime katkı sağlayacak işlere imza atmak, aydınlık geleceğimizin teminatı olan genç insanımıza yatırım yapmak sorumluluğumuzdur. Etik değerlere sadık, yasalara, kişi ve kuruluşlara saygılı biçimde hareket etmek, şeffaf hizmet anlayışıyla güvenilirliğimizi korumak ana ilkelerimizdir.

Hedefimiz katma değeri yüksek yatırımları bölgemize kazandırarak, insana ve çevreye saygı prensibiyle çalışarak, firmalarımız arasında dayanışma ve işbirliğini arttırarak Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin dünyadaki en önemli ve en rantabl yatırım merkezlerinden biri olması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmek olacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.